Amical: CSC Dumbrăvița – Poli 3:2 (2:1)

Alb-violeții au întâlnit un adversar puternic în ultimul amical dinaintea debutului Ligii a III-a şi tinerii noştri jucători au oferit o prestaţie bună. Scorul l-a deschis vârful Cristi Pădurariu, cu un şut înţepat din şapte metri, care a lovitbara înainte de a intra în poartă (min. 6). Avantajul a ţinut doar câteva minute, căci gazdele au scăpat supranumeric cu Mosoarcă şi au egalat prin fostul jucător al alb-violeţilor, Tavi Drăghici (min. 9). O intrare dură la Pădurariu a forţat înlocuirea acestuia (min. 18), iar după ce Mirescu a scos o minge de pe linia porţii (min. 34), nu s-a mai putut opune celei de-a doua reuşite semnate de Drăghici (min. 36). Experienţa Dumbrăviţei s-a văzut în diverse momente ale jocului, gazdele stând sus în terenul nostru şi forţând întoarcerea rezultatului.

În partea secundă jocul a fost unul echilibrat şi alb-violeţii puteau înscrie la debut de repriză, dar întâi Daminescu a lovit bara (min. 52) şi apoi portarul advers a scos şutul lui Toboşaru (min. 54). Dumbrăviţa a replicat degrabă şi a reuşit să se desprindă pe tabelă, în ciuda opoziţiei lui Mosoarcă, golul trei aparţindându-i lui Făgărăşanu (min. 56). Mosoarcă a rămas în prim plan când a reuşit să pareze un penalty acordat pentru un fault comis de Podină (min. 62), iar la scurt timp Ochea a redus din handicap, profitând de o acţiune plecată de la Buga, finalizată în primă fază în bară de Daminescu, după care balonul a ajuns la mijlocaşul nostru, care n-a iertat (min. 70). Gazdele au mai avut o şansă importantă până la final, dar Podină şi-a răscumpărat greşeala şi a scos de pe linia porţii (min. 84), iar în ciuda insistenţelor noastre, scorul a rămas cel stabilit cu douăzeci de minute înainte de ultimul fluier.

Poli: Mosoarcă – Dincă (Daminescu), Mirescu (Taşcă), Podină, Sporin – Iovanovici (Kecskes), Oprea – Buga (L. Codrea), Ochea, Mitre (Dobrincu) – Pădurariu (Toboşaru, Turdean)

Pavel Velcotă, care a condus echipa de pe margine,  a declarat:

Am susţinut ultimul joc amical înainte de începerea campionatului împotriva unui adversar puternic, cu foarte multă experienţă şi cu pretenţii la promovare, de aceea consider că scorul de 3-2 pentru gazede reflectă foarte bine nivelul de pregătire la care ne găsim în acest moment, cu exact o săptămână înainte de începerea campionatului. Noi avem o echipă foarte tânără, cu foarte mulţi juniori şi personal consider că mai avem nevoie de cel puţin 2-3 jucători cu experienţă în linia defensivă pentru a putea face faţă jocurilor din campionat şi din Cupa României. Îmi doresc ca până la începerea primei etape de campionat să remediem toate problemele legate de lot (accidentări, trensferuri, etc.), să fim sănătoşi şi pregătiţi pentru competiţie”.

Share Now

Related Post