Amical: Flacăra Parţa – Poli 1:4 (0:2)

Alb-violeţii s-au impus în “returul” disputelor cu Flacăra Parţa, după ce în urmă cu trei săptămâni formaţia de Liga a IV-a a încheiat la egalitate, scor 3-3, în complexul “Adrian Stoicov”. De această dată, pe stadionul comunal din Parţa, băieţii antrenaţi de Petre Vlătănescu s-au impus într-un meci dominat cu destulă autoritate. La gazde au evoluat şi câţiva juniori de la Poli, atât foşti, cât şi actuali, în vreme ce la alb-violeţi a fost testat un mijlocaş de bandă dreaptă născut în 2001 şi format la Zimbru Chişinău, Artiom Bruma.

Scorul l-a deschis Cristi Pădurariu, după nici un minut de joc, când a profitat de o desincronizare în defensiva adversă. Ochea putea mări diferenţa de pe tabelă când a primit o minge de la un adversar şi a rămas singur cu portarul, dar a nimerit bara (min. 15), însă a reuşit să se revanşeze trimiţând în poartă cu capul o centrare venită din flancul nostru drept (min. 22). Blocajul lui Mosoarcă ne-a salvat de un gol (min.32), iar până la finalul reprizei Codrean, de trei ori, şi Ochea, o dată, au fost aproape de golul trei.

Vlătănescu a efectuat opt schimbări la pauză, iar repriza secundă a început asemeni celei dintâi, cu un gol pentru Poli: Buga a centrat de pe dreapta şi Kecskes a înscris din interiorul careului cu un şut din prima (min. 50). Jocul a stagnat în următorul sfert de oră, moment în care Ţărţău a nimerit şi el bara cu un şut din afara careului (min. 65), iar trei minute mai târziu am mai tras o dată în transversală, prin Bruma. Gazdele au redus din handicap pe o contră, fostul polist Andrei Gavrilă nimerind plasa porţii lui Mosoarcă cu un şut în diagonală (min. 70), contrar cursului jocului. Partida a fost deschisă în ultimele zece minute, cu multe incursiuni poliste din flancul drept, de remarcat fiind o a patra bară, semnată de Dorobanţu (min. 85), înainte de golul care a închis tabela: Kecskes a avut o trecere de efect în marginea careului, i-a trimis o pasă lobată lui Daminescu în centrul careului şi vârful nostru nu a iertat (min. 87).

Formaţiile aliniate de alb-violeţi:

Rep. 1 – Mosoarcă – Sporin, Cochintu, Podină, L. Codrea – Chiriac, Oprea – Toboşaru, Ochea, Codrean – Pădurariu

Rep. 2 – Mosoarcă – Buga, Mirescu, Podină, L. Codrea – Dorobantu, Ţărţău – Bruma, Dobrincu, Kecskes – Daminescu

La finalul partidei, antrenorul nostru a declarat: “A fost un joc de pregătire, să vedem cum înţeleg copiii să joace fotbal. M-a interesat să văd ce gândesc ei. Prima repriză mi-a plăcut, am arătat nişte relaţii de joc bune. În partea secundă a devenit evident că mai trebuie lucrat cu băieţii, scopul nostru fiind tocmai acesta, să-i învăţăm. Calităţi tehnice şi fizice au, trebuie să lucrăm din punct de vedere tactic. Sper să avem timp să-i învăţăm, fiindcă este un proces care necesită timp. Marcajul şi demarcajul sunt probleme la nivelul întregului fotbal românesc, jucăm când avem mingea, dar când n-o avem suntem puţin pierduţi. Aici trebuie să mai lucrăm, e ceva care ţine de cum gândeşti şi înţelegi fotbalul.”

Pentru Poli urmează miercuri, în 7 august, un amical în compania celor de la Ghiroda, iar în 9 august alb-violeţii vor juca la Sântana, cu echipa din localitate. Totodată, în 8-9 august va avea loc vizita medicală.

Completare: vom avea parte de un singur amical în această săptămână, cel de vineri, de la Sântana, meci cu începere de la ora 18.00.

 

Share Now

Related Post