Amical: Poli – Progresul Ezeriș 0:2 (0:0)

În al doilea amical al iernii, băieții noștri au întâlnit colega de serie, Progresul Ezeriș, formație clasată pe locul 9 la finalul sezonului de toamnă. Cu doar cinci rezerve la dispoziție, alb-violeții au fost nevoiți să tragă tare pentru a duce cele nouăzeci de minute în această fază a pregătirilor. Deși au ținut piept adversarilor, câteva erori defensive au făcut diferența „pe tabelă”.

Egal nul la pauză

Prima repriză a fost una disputată, destul de săracă în ocazii. Toma a pus o mână salvatoare la cea mai mare șansă a oaspeților (min. 26), ca ulterior Ezerișul să nu profite de o degajare nereușită, acțiune finalizată pe lângă din interiorul careului (min. 41). Cea mai bună șansă pentru noi a semnat-o Daminuță, cu un șut de la distanță după o recuperare la centru, mingea trecând de puțin peste poartă (min. 7).

Impreciziile defenisve fac diferența

Scorul a fost deschis imediat după pauză, când Rimovecz, găsit nemarcat la un corner, a trimis cu capul pe lângă Toma (min. 46). Replica alb-violeților a venit la capătul unei faze cursive de atac, Buzdugan trimițând cu capul puțin pe lângă (min. 52). Deși băieții noștri au ținut mai bine de minge, oaspeții s-au dovedit periculoși pe contre, iar după ce Gakos a salvat de sub bară la un șut frumos din marginea careului, portarul grec n-a mai putut interveni la Marian Musteța, găsit între fundașii lui Poli (min. 65). Am dominat teritorial ultimele douăzeci de minute, și portarul Ezerișului a scos de sub bară la cea mai mare ocazie a reprizei din contul nostru (min. 75). Minutele de final au adus câte o șansă de fiecare parte, cu Gakos la post la poarta noastră, respectiv Românu nereușind să-l învingă pe portar la capătul unei curse în flancul drept.

Poli: Toma (52, Gakos) – Sporin, Cochințu (50, Chiriac), Stoia, Popa – Mitre, Dorobanțu (50, Românu) – Sevici (70, trialist), Daminuță (60, Turdean), Toboșaru (76, Buzdugan) – Buzdugan (62, Murariu)

La alb-violeți au lipsit în continuare D. Bălace și Foca, accidentați, cărora li s-a alăturat Dincă, menajat.

Analiza staff-ului

Chiar dacă rezultatul nu a fost unul favorabil pentru echipa noastră, secundul Răzvan Ionilă s-a arătat mulțumit în linii mari: „A fost un meci bun din punct de vedere fizic, mai ales că nu am avut cum să facem pregătirea așa cum am fi avut nevoie. Suntem consecvenți în ceea ce le cerem jucătorilor, nu vrem să vedem pase lungi, ci să jucăm din aproape în aproape. Azi ne-a reușit pe alocuri, dar au apărut destul de multe greșeli pe fondul oboselii, și tehnic, și la poziționare. Efortul, așezarea în teren m-au mulțumit, prima repriză fiind una chiar satisfăcătoare, care îmi dă speranțe. Ca joc avem însă mult de lucru”.

Antrenorii se adaptează la realitatea că nu este mult timp la dispoziție pentru a pregăti returul: „Obiectivul este să ne pregătim fizic jucând meciuri, fiindcă nu avem timp să facem și antrenamente fizice, și tactice, și să lucrăm la idea de joc. Ne ajută că majoritatea jucătorilor știu ce ne dorim, problema este momentan una fizică, fiindcă ducem doar o repriză. Având în vedere situația clubului, faptul că nu mai putem face transferuri, că am început târziu pregătirea, iar resursele de care dispunem sunt limitate, nu putem avea așteptări foarte mari. Ceea ce îmi doresc este să avem un joc cât mai bun, să gestionăm cu succes această situație delicată și să scoatem de la jucători tot ce pot să ofere”.

Și totuși, Ionilă privește către partea plină a paharului: „Eu sunt optimist de fel. Avem optsprezece jucători, sunt tineri, trebuie să înțeleagă anumite lucruri. S-a adeverit ce le-am spus anul trecut celor care au plecat de aici, și au plecat jucători care nu mai sperau să plece – că prin muncă se pot evidenția și pot să-și asigure un viitor ce fotbaliști”.

Share Now

Related Post

blog-grid

Situația la zi

blog-grid

Comunicat 17.05.2021