Amical: Poli – Fortuna Becicherecu Mic 3:0 (1:0)

Prima victorie din meciurile de pregătire a sosit pentru alb-violeți în compania colegilor de divizie de la Becicherecu Mic. Pe o vreme însorită, dar cu vânt aspru, formația noastră a arătat un joc combinativ bun, cu destule ocazii de poartă, în vreme ce defensiva a fost pusă doar de câteva ori în dificultate.

O primă repriză fără ocazii

Chiar dacă Poli a dominat jocul de la bun început, ocaziile de gol au întârziat să apară. Golul a venit la chiar prima șansă, după un corner bătut de Daminuță, prelungit către Sporin, care a înscris cu o lovitură de cap (min. 22). Puteam avea avantaj dublu până la pauză, însă șutul lui Buzdugan din afara careului a trecut puțin pe lângă vinclu (min. 31), în vreme ce Toboșaru n-a reușit să cadreze o fază frumoasă de atac plecată de la Daminuță (min. 33). Ocazii propriu-zise nu au fost la poarta noastră, deși anumite imprecizii au oferit adversarilor șansa de a finaliza periculos, singurul șut cu emoții pentru Toma venind de la distanță (min. 37).

Distanțare pe final

Mitanul secund a început cu o serie de ocazii, sărbătoritul zilei, Sergiu Românu, fiind foarte activ după reluare și echipa noastră ajungând la finalizare de trei ori în primul sfert de oră. Schimbările nu s-au simțit acut în jocul nostru, alb-violeții fiind activi în continuare, în vreme ce Fortuna a pândit erorile din apărarea noastră. Ele au și apărut, semn că mai este de lucru, însă la cele două mari șanse ivite, adversarii nu au reușit să cadreze (min. 70, min. 73). Poli, în schimb, a reușit, golul desprinderii fiind semnat de Dorobanțu cu o execuție acrobatică la centrarea trimisă de Popa (min. 72) și tot decarul nostru a stabilit scorul final la ultima fază, reluând din prima pe lângă portar centrarea lui Sporin (min. 90).

Poli: Toma – Dincă (57, Chiriac), Cochințu, Stoia, Popa – Sporin, Daminuță (62, Murariu) – Sevici (46, Românu), Mitre, Toboșaru (59, Dorobanțu) – Buzdugan (73, Hitian)

În echipa noastră a evoluat și tânărul Darius Hitian (19.02.2006 n. Timișoara), junior la gruparea U15, iar printre rezerve s-a numărat și Andrei Mihai, fost junior al clubului (n. 2000). Ca fapt divers, Mihai, alături de Bogdan Turdean și Sebastian Foca din lotul nostru, cât și David Periat și Laurențiu Codrea din lotul Fortunei, au participat împreună la Meciul Prieteniei în urmă cu doi ani de zile.

Următoarea partidă amicală pentru Poli va avea loc duminică, de la ora 11, cu Atletico Liebling, băieții noștri fiind oaspeți la acest meci.

 

sustineipealbvioleti

Share Now

Related Post