Amical: Poli – LPS Banatul/Ripensia U19 2:0 (1:0)

Primul amical al iernii a adus în faţa alb-violeţilor o formaţia combinată a celor de la LPS Banatul şi Ripensia U19, grupări antrenate de Cristian Petcu. Deşi cu mai multe nume noi în lot, Silviu Bălace a apelat în primul unsprezece al echipei noastre la un singur nou-venit, anume Marius Staicu, atacant care a mai evoluat pentru Poli în sezonul 2013-2014, iar în turul acestui campionat a jucat pentru Ripensia, în liga secundă.

Staicu a fost şi cel care a deschis scorul, profitând în minutul 18 de o eroare în defensiva adversa. Asta după un prim sfert de oră echilibrat, în care ambele echipe au trimis pe lângă. Tot Staicu a fost aproape de golul desprinderii, când a şutat în plasa laterală chiar înainte de pauză o centrare a deosebit de activului Toboşaru.

După pauză unsprezecele echipei noastre s-a schimbat aproape complet, debutând pentru Poli şi M. Gakos, Daminuţă, Buzdugan, cât şi fraţii Marius şi Marian Musteţa (fraţi gemeni, născuţi 2000), veniţi în teste de la CSM Reşiţa. Alt nou-venit a majorat scorul în minutul 57, Darius Buzdugan marcând cu un şut în diagonală din interiorul careului. Deşi echipa noastră a avut iniţiativa, nu am mai reuşit să finalizăm pe poartă nicio ocazie, şutul lui Iseini, puţin peste, fiind cea mai bună tentativă pentru 3-0.

Poli (R1): Popeţ – Foca, Bilia, Taşcă, Chiriac – Sporin, Dorobanţu – Daminescu, Sevici, Toboşaru – Staicu

Poli (R2): Gakos – Ms. Musteța, Bilia, Turdean, Popa – Sporin, Daminuță – Mn. Musteța, Mitre, Iseini – Buzdugan

Au absentat de la Poli Sergiu Românu, care se recuperează după o accidentare, cât şi Alexandru Dincă, răcit. Aceştia au fost însă la teren, să-şi urmărească colegii la lucru. La final de partidă, Dănuţ Bilia i-a cinstit pe băieţi cu ocazia împlinirii vârstei de 35 de ani.

Antrenorul nostru principal, Silviu Bălace, a făcut o scurtă analiză a partidei de astăzi: “A fost un meci bun, cu o echipă U19 care a făcut faţă ritmului de joc, cu toate că acesta a fost unul scăzut – dar este normal. Principalul obiectiv a fost să alerge băieţii, să înceapă să se găsească pe teren, să-i vedem pe jucătorii noi, să ne căutăm un sistem de joc. Sunt mulţumit pentru prima apariţie”. 

Vorbind despre lotul actual, cât şi despre săptămânile de pregătire care urmează, acesta a mai completat: “Este o perioadă de încărcare, de căutări. Au venit câţiva jucători noi, ne aşteptăm să apară şi alţii luni, iar pe toţi sperăm să-i integrăm pentru următoarea partidă amicală. Sper să ne înţelegem cu toţi şi uşor, uşor să ajungem la o formă sportivă foarte bună. Consider că am mai avea nevoie de fundaşi centrali, fundaşi laterali, atâta timp cât rămânem în acestă formulă. Este o perioadă grea pentru jucători, am trăit-o pe pielea noastră, căutăm să le creăm plăcere, dar şi ei trebuie să se odihnească, să fie conştienţi că fără concentrare pe ceea ce au de făcut este foarte greu să faci faţă, chiar dacă suntem la nivelul Ligii a III-a”.

Miercuri, 5 februarie, Poli va juca cu un alt amical cu Ripensia U19, iar sâmbătă, 8 ianuarie, un meci cu Ghiroda, ceilalţi adversari urmând să fie stabiliţi în zilele următoare.

Share Now

Related Post