Amical: Poli – Ripensia U19 1:3 (0:3)

Pentru prima oară pe terenul sintetic de la baza Adrian Stoicov în acest an şi cu un prim unsprezece compus din jucători tineri, care au evoluat mai puţin în aceste pregătiri, alb-violeţii au avut reale dificultăţi cu Ripensia U19 (în loc de LPS Banatul U19, cum am anunţat ieri, ambele grupări pregătire de Cristian Petcu), formaţie cu care au terminat la egalitate acum o săptămână, 2-2.

De acestă dată, în ciuda unui debut pozitiv de meci, cu două mari ocazii, una semnată de Toboşaru în chiar primul minut de joc, şi una de Românu (min. 9), tinerii noştri jucători s-au văzut conduşi la prima fază de atac a adversarilor (min. 10). Linia de fund, formată din trei jucători născuţi 2002, a avut dificultăţi în faţa colegilor de generaţie în galben-roşu, iar o intrare întârziată a lui Taşcă a oferit Ripensiei un penalty, transformat (min. 19). Al treilea gol al Ripensiei a venit la capătul unei combinaţii rapide în preajma careului nostru, finalizată de la 18 metri din voleu, minge la care Gakos nu a mai reuşit să ajungă (min. 30).

Planul staff-ului tehnic era să înlocuiască echipa cu jumătate de oră înainte de finalul partidei, căci restul jucătorilor au efectuat un antrenament fizic în cursul dimineţii. Schimbările s-au efectuat însă la pauză, iar în partea secundă Poli a dominat teritorial jocul, chiar dacă nu au fost mari ocazii, doar câte una de ambele părţi. Ultimul sfert de oră a fost mai dinamic, alb-violeţii reuşind întâi să reducă din handicap prin Staicu, finalizare din careul mic la o centrare a lui Rosenblum (min. 79). Gakos a blocat bine la un şut din unghi (min. 80), înainte ca Peter să încerce poarta din poziţie bună, însă mingea a trecut puţin pe lângă (min. 82). Partida s-a încheiat cu o liberă executată de Daminuţă de la 27 de metri, o minge trimisă peste buturile adverse.

Repriza întâi: Gakos – Dincă, Taşcă, Turdean, Foca – Buzdugan, Mitre – Toboşaru (20, Gabor), Sevici, Românu – Daminescu

Repriza secundă: Gakos – Rosenblum, Plută, Bilia, Chiriac (71, Toboşaru, 84 Românu) – Dorobanţu (87, Chiriac), Daminuţă – Peter, Călin, Sporin – Staicu

Beniamin Gabor (născut 1997) este un tânăr atacant, care a evoluat în Irlanda în ultimii trei ani – el se află în probe la echipă. Altfel, Popa, Iseini şi Popeţ au acuzat accidentări, fiind indisponibili astăzi.

Antrenorul nostru principal, Silviu Bălace, a analizat partida şi obiectivele pe care le are în pregătirea echipei: “A fost o primă repriză  în care am încercat să dau posibilitatea celor care au jucat mai puţin în meciul cu Ghiroda să-şi demonstreze calităţile, dar m-au dezamăgit foarte tare. Pentru greşelile tactice sau tehnice pe care le fac, ar trebui să compenseze prin atitudine. Astăzi au lăsat de dorit, iar cei de la Ripensia, foarte apropiaţi în vârstă de ei, ne-au taxat. Se pare că pentru mulţi nivelul Ligii a III-a este unul prea mare.
Partea secundă a fost una mult mai clară, chiar dacă a lipsit prospeţimea. S-a văzut diferenţa faţă de prima repriză, am reuşit să şi marcăm, dar nu suntem nici pe departe unde eu îmi doresc. Mai avem foarte multe lucruri de pus la punct, şi din punct de vedere fizic, şi din punct de vedere tactic”.

Vorbind despre problemele pe care echipa le-a întâmpinat în special în prima repriză, acesta a completat:  “Asta este calitatea lotului în acest moment. Nu mă plâng, încerc să-i capacitez pe toţi, să înţeleagă că suntem totuşi la Liga a III-a, nu mai suntem la juniori, ci într-un lot în a treia divizie la o echipă care se numeşte Poli, indiferent în ce situaţie este acum. Toată lumea ne judecă după numele Poli, nu avem alibiuri. Trebuie să fim conştienţi şi motivaţi ca să facem faţă la acest nivel”.

Share Now

Related Post