Amical: Poli – Ripensia U19 1:4 (1:2)

În primul amical al iernii, alb-violeții au întâlnit formația juniorilor mari de la Ripensia. Față de băieții noștri, care au doar două zile de antrenamente în spate, (mai) tinerii ripensiști sunt într-o fază mult mai avansată a pregătirilor, astfel că obiectivul staff-ului tehnic a fost doar să bifeze prima mișcare cu mingea în fața unor adversari ambițioși.

O primă repriză echilibrată

Deși Poli a bifat prima șansă la șutul lui Daminuță, scos de sub bară (min. 2), inițiativa în debutul partidei a fost a oaspeților. După câteva finalizări nereușite, aceștia au reușit să deschidă scorul la o acțiune plecată de la limita ofsaidului (min. 11). Jocul a fost unul disputat la mijlocul terenului, fazele de poartă fiind puține. Abia în minutul 30 am notat următarea șansă de gol, o liberă bătută de Daminuță din 23 de metri, respinsă în corner de portar, iar la scurt timp am egalat, după un corner bătut în forță de același jucător, mingea poposind în poartă după ce a lovit un jucător al Ripensiei (min. 33). La pauză, însă, tot galben-roșii au intrat în avantaj, după o neînțelegere între Toma și Stoia, mingea trimisă de ultimul fiind împinsă în poarta goală de un adversar (min. 45).

Final în zece pentru alb-violeți

După pauză ambele formații au efectuat numeroase schimbări. Jocul a pierdut din calitate, lipsa de prospețime fiind evidentă, mai ales în rândul băieților noștri, unde banca „scurtă”, precum și absențele lui D. Bălace și Foca, ambii accidentați, s-au simțit. Am avut totuși o șansa egalării în două rânduri, întâi la un șut din afara careului, puțin peste, iar apoi la o lansare a lui Mitre pentru Sevici, acesta fiind blocat în ultimul moment de portarul advers (min. 66). Finalul de meci a aparținut însă oaspeților, odată ce alb-violeții au rămas în zece, ca urmare a accidentării lui Sporin. Astfel, Ripensia s-a desprins în ultimul sfert de oră, printr-un gol după o incursiune pe axul central și printr-o lovitură de la unsprezece metri.

Poli: Toma – Stoia (60, trialist), Cochințu (46, Murariu), Chiriac (46, Turdean), Popa – Sporin, Daminuță (46, Dorobanțu) – Dincă (46, trialist), Mitre, Toboșaru (46, Românu) – Buzdugan (46, Sevici)

În echipa noastră au evoluat și doi trialiști, aceștia completând banca pentru amicalul de astăzi. Au lipsit A. Filip, D. Bălace și S. Foca, toți accidentați.

Meciul următor va avea loc sâmbătă, în compania celor de la Progresul Ezeriș. Ora de începere a fost însă schimbată, primul fluier urmând să fie dat la ora 13.

Share Now

Related Post