Amical: Poli – Ripensia U19 2:2 (2:0)

Pe o vreme duşmănoasă fotbalului, cu vânt şi ploaie la pragul celor zero grade, alb-violeţii au întâlnit juniorii mari ai Ripensiei. Silviu Bălace a folosit două formule diferite de echipă în cele două părţi, oferind minute de joc tuturor jucătorilor. Nouătăţi la nivelul lotului au fost Michel Rosenblum (1988) şi Marius Călin (1989) de la Gloria Lunca Teuz Cermei, ultimul menajat în acest meci, tânărul Patrick Peter (2000), ultima oară la Luceafărul Oradea, şi juniorii Narics Plută (2001), de la LPS Banatul, şi Cristian Bragău (2002) de la Luceafărul Drobeta Tr. Severin, ultimii doi în teste. Am avut parte şi de câteva absenţe, Chiriac, Românu şi Toboşaru acuzând accidentări uşoare.

Tinerii Ripensiei, pregătiţi de Cristian Petcu, au oferit o replică foarte bună, dar s-au apropiat cu greu de poarta noastră în prima repriză. O eroare a defensivei galben-roşii a dus la deschiderea scorului (min. 8), când mingea a ajuns la Daminuţă direct de la un adversar şi acesta a tras din prima de la treizeci de metri, profitând de poarta goală. Tot Daminuţă a fost la originea golului doi, trimiţând o pasă lobată peste apărătorii adverşi pentru Staicu, acesta a fost faultat în careu şi tot el a transformt lovitura de la unsprezece metri (min. 27).

În partea secundă Bălace a trimis în teren o echipă foarte tânără, singurii jucători mai mari de U20 fiind Buzdugan şi Dincă. Ripensia a avut mai mult iniţiativa, dar la trei faze periculoase portarul Popeţ a reuşit să intervină cu piciorul, salvând golul. Alb-violeţii au înscris o dată, însă golul nu a fost validat, deoarece în prealabil Dincă îl lovise din cădere pe portarul galben-roşilor, care a fost şi înlocuit ulterior. Adversarii noştri au egalat în ultimele zece minute, întâi când Turdean a lovit mingea, dar şi adversarul, iar centralul a acordat penalty, transformat (min. 80), iar apoi la o liberă de la treizeci de metri, pe care Popeţ nu a reuşit s-o reţină, mingea intrând în poartă (min. 85).

Repriza 1: Gakos – Rosenblum, Bilia, Plută, R. Popa – Sporin, Dorobanţu – Peter, Daminuţă, Iseini – Staicu

Repriza 2: Popeț – Foca, Ms. Musteța, O. Tașcă (67, Turdean), C. Bragău – Dincă, Mitre – Mn. Musteța, Sevici, Daminescu – Buzdugan

Următorul meci al alb-violeţilor are loc sâmbătă, cu Ghiroda. Vă vom ţine la curent cu locaţia şi ora disputării partidei.

Share Now

Related Post