#AmStatAcasă – Marius Staicu

Atacantul nostru și-a sărbătorit ziua de naștere în această săptămână, dar se simte în continuare tânăr și dornic de afirmare. Cu o bogată experiență în spate, calitatea pe care o aduce lotului nostru a fost evidentă din primele partide amicale pe care le-am disputat în acest an. Am avut o scurtă discuție cu Marius despre dificultățile întâmpinate în lunile de izolare – și trecerea anevoioasă a timpului departe de gazon.

Marius, simți că e ceva mai greu acum față de tinerețe?

Nu, din contră, apreciez mai bine faptul că totul pleacă de la psihic. Există perioade în care sunt multe meciuri, încărcătură, stres, ambiții și atunci te consumi – să fie totul bine, să nu dai greși, să mulțumești pe toată lumea. Uneori te motivează, dai totul din tine, alteori te sapă, devii temător, indecis. Important este să-ți găsești propriul echilibru.

Cum e psihicul în perioada asta?

Ne-a picat foarte greu situația cu COVID, nu doar mie ca sportiv, ci tuturor cred, în toate domeniile. Eu am încercat să alerg seara, să mă documentez fotbalistic, să mă relaxez cu seriale, ca să rămân mental OK. Mai vorbeam și cu mama mea din Spania – de obicei ne vedeam în perioada asta, dar la cum sunt lucrurile acum, nu pot să merg la ea. Mare parte a timpului am fost singur, ceea ce nu mi-a căzut ușor. A fost greu, dar mai discutam cu unul, cu altul, și măcar așa trecea timpul. N-am crezut că în viața noastră o să trăim așa ceva, să fim obligați să stăm acasă, să nu putem să ne facem meseria.

Ai și început returul cu dreptul, marcând la primul meci.

Da, toți eram într-o formă bunicică, motivați. Cred că ar fi fost un retur frumos, noi ne calculam deja ce trebuie să facem, cum ne vom atinge obiectivele. Până la urmă, multor cluburi le-a convenit deznodământul sportiv, iar pentru noi a fost bine că am evitat retrogradarea. Totul trebuie privit însă și din punct de vedere uman, tuturor ne-a lipsit fotbalul, fiind o parte definitorie a vieților noastre. Mie cel mai mult mi-a lipsit emoția pe care o am înainte de a intra pe teren, combinația de speranță cu tensiune care precede mereu primul fluier. Sper să revenim cât mai repede la normalitate!

Share Now

Related Post