ASA – Poli se joacă

Astăzi, 19 decembrie, Liga Profesionistă de Fotbal a remis un comunicat de presă, referitor la programarea meciurilor din semifinalele Cupei Ligii. Iată, în cele de mai jos, comunicatul, în întregime:

”Liga Profesionistă de Fotbal ține să precizeze că partidele din turul semifinalelor Cupei Ligii Adeplast, ASA Târgu Mureș – Poli Timișoara, respectiv FC Dinamo – FC Steaua, programate să se dispute miercuri, 21 decembrie și joi, 22 decembrie, se vor juca în conformitate cu programarea inițială.

E adevărat, întreaga lume a fotbalului românesc suferă din cauza situației precare a infrastructurii acestui sport. Moștenim o situație care, din păcate, e încă departe de a rezolva disputarea unor meciuri în cele mai bune condiții în aceste zile de iarnă, dar ne străduim să asigurăm disputarea lor la standarde normale.

Cu toții trebuie să fim conștienți că e nevoie de solidaritate și înțelegere, dar mai ales că suntem parteneri în derularea acestui fenomen, noi, Liga Profesionistă, cluburile, partenerii media și presa. Depunem în aceste ore toate eforturile pentru încheierea cu bine a acestui an fotbalistic.

În legătură cu meciul dintre ASA Târgu Mureș și ACS Poli Timișoara, precizăm că el se va juca la Târgu Mureș, conform regulamentului.

Articolul 12 din ROAF, la aliniatele 1 și 2, prevede următoarele:

Articolul 12 – Schimbarea programării unui joc oficial

1. Forurile organizatoare au dreptul de a schimba, în caz de forţă majoră, stadionul, ziua, ora de începere sau localitatea de disputare a jocului.

2. Jocurile din Liga 1 pot fi amânate sau devansate în caz de forţă majoră, conform alineatului 1 din prezentul articol. Urmare a negocierilor cu partenerul media, care deţine drepturile TV, Secretariatul General al LPF aprobă programul jocurilor pentru fiecare etapă, cu respectarea dispoziţiilor prezentului regulament.

Astfel, varianta disputării pe Cluj Arena nu este în conformitate cu regulamentul, care spune că schimbarea terenul de joc trebuia anunțată cu cel puțin șapte zile înaintea datei fixate inițial.

Desigur, arbitrii celor două jocuri vor lua, la ora și la fața jocului decizia finală, în funcție de calitatea suprafeței de joc, în confirmitatea cu articolul 43, pct. 1 și 2 din ROAF:

1. Terenul de joc este impracticabil dacă se află în una din următoarele situaţii:

a) dacă aproximativ 1/4 din teren este sub apă, iar adâncimea apei nu mai permite ca mingea să vină în contact cu pământul, astfel încât controlul şi circulaţia mingii sunt împiedicate cu desăvârşire;

b) în caz de furtună, ploaie torenţială, descărcări electrice, ninsori abundente, ceaţă sau viscol sau dacă, urmare a acestora, vizibilitatea este sub 150 de m. Dacă aceste situaţii intervin după începerea jocului, arbitrul va întrerupe jocul;

c) terenul este acoperit cu zăpadă a cărei grosime împiedică controlul şi circulaţia mingii;

d) terenul are una sau mai multe porţiuni acoperite de gheaţă care constituie pericol pentru integritatea corporală a jucătorilor şi arbitrilor.

2. Impracticabilitatea terenului de joc se constată şi se declară numai de către arbitrul jocului.”

Share Now

Related Post

blog-grid

Comunicat 13.09.2021

blog-grid

Comunicat