”Atitudinea va fi determinantă!”

Antrenorul principal Leo Grozavu a prefațat azi duelul de luni cu Sepsi Sf. Gheorghe, din etapa a 3-a a Ligii 1 Betano (sezonul de play-out): ”Știm cu toții că ne așteaptă o partidă importantă, poate cea mai importantă din ultima perioadă. Nu decisivă, dar este un meci care poate avea implicații serioase în desfășurarea ulterioară a acestui play-out. În acest început de sezon, Sepsi a arătat ca o echipă puternică, a făcut multe transferuri, e bine organizată, agresivă. Se vede că a reușit să parcurgă împreună perioada de pregătire fiindcă majoritatea jucătorilor este la același nivel de pregătire. Au reușit să creeze niște relații de joc, știm la ce să ne așteptăm. Cât ne privește, cred că atitudinea pe care o vom avea la joc va fi determinantă pentru rezultatul final”

Tehnicianul a explicat cum au decurs pregătirile din perioada de întrerupere: ”Ne-am pregătit normal, ținând cont și de vreme. Dar toată lumea a avut aceleași probleme, a fost o perioadă din nou cu zăpadă, cu terenuri greu de întreținut. Ne-am adaptat condițiilor. Am făcut mai mult pe sintetic. Sigur, nu a fost plăcut, fiindcă după câteva antrenamente jucătorii deja au invocat dureri. A trebuit să reducem și din volum și intensitate, pentru a fi într-o stare bună la ora jocului. Dar asta nu este o scuză, toată lumea se pregătește la fel, știm cu toții care sunt problemele. E greu de spus dacă ne-a priit această pauză competițională, vom vedea la ora meciului”

Grozavu a vorbit și despre situația lui Răzvan Raț și a jucătorilor indisponibili: ”Mai sunt trei zile de antrenamente. Raț de la zi la zi a câștigat mult în prospețime și în pregătire. Împreună cu el vom decide dacă este oportună sau nu introducerea lui pe teren din primul minut. Melinte acuză dureri de mai mult timp, să vedem cum se va simți luni. Doar Ciaccheri va absenta sigur, alături de Țigănașu.  Dar indiferent ce se întâmplă, avem destui jucători care să-i înlocuiască pe cei absenți”.

Revenind la Sepsi, ”principalul” polist a fost întrebat de doi foști elevi de-ai săi, acum la covăsneni: ”Hadnagy și Fulop sunt jucători cu care am lucrat, sunt fotbaliști ofensivi. Hadnagy, deși au trecut anii, de fiecare dată când are șansa marchează. Este un jucător de execuție, știm la ce să ne așteptăm. Dacă joacă, va trebui să-i acordăm o atenție deosebită. Fulop, la fel, este ofensiv, execuții bune,  bate bine loviturile libere. În trecut, au marcat contra Timișoarei, știm la ce să ne așteptăm”

”Trebuie să ridicăm capul”

Denis Haruț a revenit la echipă, după deziluzia trăită la U19, acolo unde România a pierdut calificarea la Europene în minutul 92: ”A fost un moment greu pentru mine și pentru colegi. Am fost foarte afectați și eu și colegii mei, deoarece am pus foarte mult suflet. Dar ăsta este fotbalul, azi ești cel mai bun, mâine ești cel mai slab. Trebuie să ridicăm capul și să facem performanțe la echipa de club. M-a ajutat că am jucat la seniori, am venit cu mai multă experiență la națională. Când am jucat la juniori, te simți altfel, mai bine pregătit și știi ce să facem în anumite situații. Meciul cu Sepsi e dificil, pe care trebuie să-l tratăm cu multă seriozitate şi să-l câştigăm. Sepsi nu are nimic de pierdut, este o diferenţă de două puncte faţă de noi. Noi trebuie să jucăm bine şi la final să fim noi cei învingători”

Share Now

Related Post