Avancronică / Poli, avantaj statistic

Poli Timișoara se întâlnește din nou cu ASA Tg. Mureș, de data aceasta în runda a 23-a a Ligii 1 Orange. Meciul va avea loc vineri, 10 februarie, de la ora 20,00. ”Alb-violeții” au avut deja două dueluri oficiale în acest sezon cu ardelenii, urmând să se confrunte cu ASA de încă trei ori: o dată în semifinalele Cupei Ligii Adeplast plus de două ori în play-out, având în vedere situația din clasament a celor două trupe.

În ediția trecută, ASA nu a învins niciodată Poli, în timpul regulamentar de joc. În sezonul regular, a fost 0-0 în Ardeal, respectiv 2-0 la Timișoara, prin reușitele lui Luchin și Rufino. Apoi, în sferturile de finală ale Cupei României, echipa pregătită atunci de Cristiano Bergodi s-a impus la loviturile de departajare, cu 8-7, după ce la finalul celor 120 de minute a fost 1-1, prin punctele lui Elek, respectiv Balic.

În acest sezon, a fost consemnată singura victorie a lui ASA contra noastră, în turul sezonului regulat: 1-0 la Timișoara, prin golul lui Rus. În schimb, Poli a câștigat clar în turul semifinalelor Cupei Ligii AdePlast, la Tg. Mureș, cu 4-2. Au înscris Ciolacu și Rus, respectiv Artean (penalty), Drăghici, Llorente și Popovici.

De notat că Poli și ASA s-au întâlnit și în 2012-13, în Liga secundă, atunci transilvănenii purtând titulatura de FCM. Poli a câștigat ambele confruntări: 2-1 în deplasare, respectiv 3-1 acasă. În duelul de la Timișoara, a punctat Bărbuț, el fiind singurul din actualul lot care a fost atunci pe teren, alături de Poparadu și Șeroni.

Share Now

Related Post