Pentru prima dată mă adresez publicului prin intermediul canalelor de comunicare online ale clubului. Cum se apropie finalul de an, doresc să efectuez un scurt bilanț și să fac câteva aprecieri asupra activității din ultimele luni.
Am preluat conducerea clubului în luna august a acestui an, într-o situație delicată din punct de vedere economic. Echipa tocmai fusese reprimită în Liga 1 Orange, dar condițiile financiare nu erau deloc încurajatoare: datorii către jucători din luna aprilie a.c., dar și către terți, angajați etc. Pe lângă asta, consemnam probleme de ordin organizatoric și o incertitudine sportivă provocată de penalizarea de 14 puncte. Foarte puțină lume avea încredere în noi, inclusiv în mine, deoarece nu proveneam din lumea fotbalului, eram înconjurați de multă ostilitate și scepticism, toate aceste elemente fiind dublate de faptul că formația se pregătise pentru eșalonul secund, iar rezultatele din startul sezonului nu au fost pozitive.
Treptat însă, am reușit să stabilizăm situația, administrând chibzuit sumele venite din drepturile de televizare. De asemenea, am izbutit să atragem alături de noi sponsori care au susținut cheltuielile de funcționare ale clubului, destul de mari, având în vedere faptul că am avut 11 deplasări în Liga 1, două în Cupa României și una în Cupa Ligii. Am făcut eforturi pentru ca jucătorii să își primească drepturile financiare, prin implicarea unor sponsori asigurând și două prime de victorie. În acest moment, jucătorii mai au două salarii de încasat, staff-ul tehnic, administrativ și centrul de copii și juniori fiind la zi. Situația salariilor va fi ”la zi” în cazul jucătorilor odată cu virarea celei de-a doua rate din drepturile TV.
Rezultatele sportive sunt excelente, meritul fiind al antrenorului Ionuț Popa, al departamentului sportiv, al staff-ului tehnic , al jucătorilor și personalului administrativ. Am realizat mai multe puncte pe teren decât în perioada identică a sezonului trecut, suntem în sferturile de finală ale Cupei României, suntem cu un pas în finala Cupei Ligii, ceea ce are constitui o premieră istorică pentru Poli Timișoara. Toate acestea cu un buget mult mai mic decât în toamna lui 2015, practic cel mai scăzut buget din Liga 1 și cu o medie a salariilor la nivel de conducere, staff și jucători mult mai mică decât în perioada amintită.
Personal, este o realizare că am reușit aceste rezultate, alături de toți cei amintiți. Este în plus o dovadă a faptului că obiectivele propuse pot fi realizate, printr-un management corect și cinstit, așa cum am făcut și în cei patru ani cât am activat în postul de city-manager al Timișoarei.
Aș vrea să le mulțumesc suporterilor că au fost alături de noi în acest an și aș dori ca în 2017 să vină în număr mare pentru a susține echipa în lupta pentru rămânerea în Liga 1! Îi felicit pe antrenori, jucători și toți cei din staff-ul tehnic, sportiv și medical pentru rezultate! Le mulțumesc colegilor din corpul administrativ și departamentului marketing, inclusiv sponsorilor, pentru munca efectuată și înțelegerea avută față de situația delicată din aceste luni.
Vă doresc un Crăciun frumos și un 2017 plin de reușite, atât pe plan profesional, familial, cât și sportiv!
Sărbători fericite!

Hai Poli!

Sorin Drăgoi, președinte Poli Timișoara

Share Now

Related Post

blog-grid

Comunicat 13.09.2021

blog-grid

Comunicat