”Cheia? Maturitatea tactică”

Sâmbătă, 9 decembrie, de la ora 20,00, Poli Timișoara va evolua pe terenul liderului CFR Cluj, într-un meci contând pentru etapa cu numărul XXI din Liga 1 Betano. CFR este echipa care domină în acest moment primul eșalon, având 46 de puncte, cu cinci mai multe decât principala contracandidată la titlu, FCSB. Statistic vorbind, Poli are avantajul moral al ultimului duel, când „alb-violeții” au câștigat cu 4-3 la Timișoara. Totodată, Poli nu a mai pierdut cu ardelenii precedentele e trei dueluri directe, toate terminate la egalitate: 1-1 și 2-2 în Liga 1 Betano (2016-17) și 0-0 în sferturile de finală ale Cupei României (2017), acest din urmă meci fiind adjudecat de echipa noastră după loviturile de departajare.

Sâmbătă, antrenorul nostru nu va putea conta pe suspendatul Munteanu și accidentatul Cânu. Deși CFR este favorită, Ionuț Popa știe care pot fi atuurile elevilor săi: ”Trebuie să fim maturi din punct de vedere tactic. Vom putea obține un rezultat bun în condițiile în care vom da dovadă de inteligență. CFR este o echipă foarte agresivă în momentul în care pierde mingea. CFR are în componență jucători tehnici, cu experiență, este genul de formație care te taxează atunci când are ocazia”.

Ionuț Popa și-a exprimat regretul că nu va putea aceeași echipă de start ca în tur, atunci când a învins CFR (4-3), respectiv Dinamo (2-1), ultima trupă urmând să fie înfruntată la Timișoara pe 18 decembrie: ”Din păcate, față de meciurile din tur nu am patru titulari la dispoziție. Sperăm să scoatem totuși rezultate pozitive în aceste două jocuri rămase în 2017”.

Share Now

Related Post