Comunicat

Având în vedere comentariile apărute după conferința clubului nostru de marți, 24 iulie, dorim să reiterăm următoarele aspecte:

Poli Timișoara apreciază activitatea și dezvoltarea celorlalte cluburi de fotbal din Timișoara. Prezența a trei echipe timișorene în Liga a doua este benefică pentru dezvoltarea acestui sport în orașul nostru, Totodată, dorim să avem mai departe o relație constructivă în domeniul sportiv, așa cum în acești ani foarte mulți fotbaliști de la Poli Timișoara au ajuns sub formă de împrumut la ASU Politehnica, respectiv Ripensia, Dorim ca în continuare să colaborăm cu cele două cluburi și în planul infrastructurii de la stadionul ”Dan Păltinișanu”, iar materialele existente la arenă, proprietate a clubului nostru, să fie puse în mod gratuit la dispoziția celor două formații.
În acest sens, apreciem deschiderea pe care a avut-o președintele Consiliului Județean Timiș, dl. Călin Dobra, în întâlnirea de azi. Suntem convinși că domnia sa va găsi soluțiile legale pentru ca Poli Timișoara să-și continue activitatea de pregătire la stadion, așa cum se întâmplă de peste 50 de ani. Și fiindcă am ajuns la acest punct, vă reamintim că Poli Timișoara este continuatoarea de drept a clubului istoric Politehnica Timișoara, fiind deținătoarea numelui, culorilor alb-violet și a palmaresului. De aceea, considerăm că este legal și moral ca gruparea noastră să-și continua activitatea de pregătire la stadionul ”Dan Păltinișanu”. Acolo este casa lui Poli Timișoara!
Atitudinea ostilă a unui director aflat vremelnic într-o funcție retribuită din banii noștri, ai cetățenilor, nu trebuie să afecteze activitatea unui club care în ultimii ani a lansat o serie de jucători în prima ligă, precum și la echipele naționale de juniori și tineret. Un club care a alimentat în toți acești ani prin fondul său de jucători toate echipele importante din Timiș trebuie să aibă parte mai departe de sprijin, așa cum s-a întâmplat de-a lungul vremii, indiferent de conjuncturile politce sau administrative.
Repet, suntem convinși că președintele CJ Timiș, instituție care este membru în ONG-ul nostru, va găsi în cel mai scurt timp soluția juridică pentru ca Poli și toate cluburile ce își doresc performanță în fotbalul timișorean să-și poate continua activitatea de instruire și pregătire în condiții optime.
În final, le garantez fanilor noștri că atâta timp cât voi conduce acest club mă voi bate pentru el și pentru existența sa!
Radu Birlică, președinte Poli Timișoara
Share Now

Related Post