Prezentarea lotului pentru retur

Clubul nostru a organizat în cursul zilei de astăzi o conferință de presă, la Hotel Reghina, la care a fost prezent întreg lotul de jucători, staff-ul tehnic, și conducerea lui Poli Timișoara.

Primul care a luat cuvântul a fost administratorul special Petre Mușat: “Nu vreau să-mi aduc aminte de ce s-a întâmplat în trecut, mă concentrez la prezent, iar până în vară vrem ca acest club să scape de retrogradare. Vreau să urez sportivilor noştri mult succes, atât celor noi, cât şi celor vechi, căci ne aşteaptă un program infernal.  Am adus nouă-zece jucători cu experienţa primelor trei ligi, iar chiar dacă ne este foarte greu, salvarea nu este un obiectiv imposibil de realizat. Totodată, îmi doresc să accentuez faptul că aproape toţi jucătorii care au plecat de la Poli, au plecat sub formă de împrumut, iar ei sunt valoroşi pentru acest club”. 

L-a urmat Viorel Boiţ, care rămâne implicat în mersul clubului nostru şi a pus accent pe rolul de formator al centrului de copii şi juniori de la Poli Timişoara: “Mă bucur că avem o echipă, că avem o conducere tehnică, cu care să putem duce campionatul până la capăt. Clubul nostru a format mai bine de o echipă de jucători care joacă acum în Liga I, jucători care de la opt, nouă, zece ani au crescut la Poli. Asta nu se vede. Majoritatea jucătorilor din lotul actual au fost formaţi şi ei în centrul nostru de copii şi juniori, deci trebuie să simţim ceva pentru aceste culori”.

Antrenorul principal Silviu Bălace a discutat despre pregătirea din această iarnă: „Ne-am adunat destul de greu, dar am reuşit să ne regrupăm şi ştim că ne aşteaptă un retur foarte dificil. Am făcut o pregătire bună, pe plan local, cu câte un antrenament pe zi. Majoritatea jucătorilor au răspuns pozitiv la aceste antrenamente, asta s-a văzut şi în jocurile amicale, unde dincolo de câteva dezamăgiri, am reuşit să arătăm bine ca posesie a mingii, ca agresivitate. Jucătorii nou-veniţi, deşi sunt unsprezece, s-au integrat destul de bine în sistemul nostru, graţie experienţei pe care o au. Ne dorim să jucăm un fotbal energic şi pozitiv, acest spirit de a juca cu inima a lipsit pe alocuri. Aş vrea să dezvoltăm un joc spectaculos, dar nu ne aşteaptă meciurile, ne trebuie neapărat puncte. Cred că toată lumea a înţeles mesajul pe care l-am transmis, că ne-am asumat venirea la această echipă şi că nu se va plânge nimeni de situaţia actuala. Suntem puţini, dar suntem puternici, suntem ambiţioşi. Trebuie să ieşim din această zonă a clasamentului care nu ne face cinste, căci suntem Poli şi toată lumea ne judecă prin prisma acestui fapt”. 

În final, căpitanul echipei, Sinişa Sporin, a punctat schimbările din această iarnă: “Venim după un tur foarte greu de campionat, dar am reuşit să aducem jucători cu experienţă, care cred că ne vor ajuta, fiindcă am pierdut puncte foarte importante din cauza tinereţii. Vrem să ne clasăm cât mai sus în campionat şi-mi doresc să transmit şi colegilor mei mai tineri că Poli este un loc unde poţi să creşti ca fotbalist”.

Lotul echipei noastre pentru retur este următorul:

Portari: M. Gakos (Ghiroda), Popeţ , Cr. Toma (Topolovăţu Mare),
Fundaşi: Bilia (Dumbrăviţa), Foca (Dumbrăviţa), R. Popa, Plută (LPS Banatul), Rosenblum (Cermei), Turdean
Mijlocaşi: M. Călin (Cermei), Daminuţă (Virtus Cupello), Dincă, Dorobanţu, Mitre, Iseini, P. Peter (Luceafărul Oradea), Românu, Sporin
Atacanţi: Buzdugan (Maşloc), Daminescu, Sevici, M. Staicu (Ripensia), Toboşaru

Antrenor principal: Silviu Bălace
Antrenor secund: Răzvan Ionilă
Antrenor cu portarii: Gheorghe Stoianov
Organizator de competiţii: Csaba Peter

Aşadar, pe lângă noutăţile din lot, clubul a completat şi staff-ul tehnic, căci Gyuri Stoianov va ocupa poziţia de antrenor cu portarii.

Vă aducem aminte că în această pauză de sezon, alb-violeţii au disputat şapte partide amicale, toate la baza “Adrian Stoicov”:

Totodată, Poli Timişoara are în Acerbis România un nou sponsor tehnic. Acesta a echipat lotul şi staff-ul cu treninguri noi de prezentare, şi urmează să sosească tricouri de prezentare şi două rânduri de echipament de joc. Dorim să le mulţumim lor pentru susţinerea lor, aşa cum suntem recunoscători celor de la Hotel Reghina pentru găzduirea oferită să organizăm acest eveniment, dar şi celorlalţi care au stat şi stau alături de noi.

Nu în ultimul rând, mulţumim suporterilor care simt alături de Poli şi sperăm să vă revedem pe cât mai mulţi în prima etapă a returului, de vineri, de la ora 15, pe stadionul Electrica.

Share Now

Related Post