CR: Poli – CSM Deva 2:2 (3:6 după prelungiri)

Alb-violeţii s-au adunat pe ultima sută de metri pentru a onora primul tur din Cupa României, adversară fiind formaţia de liga a 3-a CSM Deva. Cele două echipe, afectate de căldura severă, au oferit totuşi un meci cu multe goluri, dar prospeţimea fizică a oaspeţilor le-a permis să tranşeze partida în cele treizeci de minute de prelungiri.

Avantaj forţat

Băieţii noştri s-au aliniat într-o formulă destul de familiară, condusă din teren de experimentaţii Bilia, Daminuţă, Rosenblum şi Călin. Lor li s-au alăturat jucători care au evoluat în primăvară pentru Poli, echipa reuşind să lege doar câteva antrenamente împreună în această săptămână. Mai mult, lipsiţi de un portar experimentat, între buturi s-a aflat tânărul Alexandru Daminescu, cu ani buni petrecuţi în poartă la juniori, însă devenit jucător de câmp după trecerea la seniorat.

Acest dezavantaj nu a fost evident la debut, iar Poli a deschis scorul cu ceva şansă când mingea trimisă de Buzdugan a fost deviată în propria poartă de Bogdanovici (min. 9). Deşi echipa s-a retras, încercând să pună probleme pe contre, cu mingi lungi oferite precis de Bilia şi de Daminuţă, oaspeţii nu au putut să profite de posesia avută. Au mai fost câteva jumătăţi de ocazii pentru ambele părţi până la pauză, însă fără finalizări pe poartă.

Partea secundă a început cu o formaţie deveană mai agresivă, şi a fost întâi nevoie de două blocaje la sacrificiu ale lui Daminuţă (min. 47) şi apoi de o paradă a lui Daminescu (min. 51) pentru a menţine avantajul nostru. Cu douăzeci de minute înainte de final, a venit desprinderea pentru Poli, la capătul unei faze începute de Chiriac, continuate virtuos de Sevici, al cărui centrare puternică în faţa porţii l-a pus în dificultate pe Teodorescu, care a trimis mingea în propria poartă (min. 69).

Epuizare pe final

Era clar că ultimul sfert de oră va fi unul dificil, odată ce picioarele grele aveau să se facă simţite în echipa noastră. Oaspeţii au revenit în joc printr-un şut de la distanţă, al lui Petresc, pe care Daminescu nu a reuşit să-l respingă (min. 79) şi au egalat rapid atunci când Sulea a fost găsit liber în careu şi a finalizat precis cu capul (min. 82). Tot Sulea putea tranşa meciul înainte de prelungiri, dar Daminescu a reuşit să-l blocheze din postură unu la unu (min. 90+2).

Portarul nostru n-a mai avut ce face la lovitura de cap trimisă de acelaşi Sulea în prima parte a prelungirilor (min. 96), iar apoi oaspeţii s-au distanţat prin golurile semnate de Iştoc (min. 100), Sapta (min. 105) şi Branea (min. 110). Ultima reuşită aveau însă s-o semneze alb-violeţii, Daminuţă plasând elegant mingea la vinclu din lovitură liberă, după un fault asupra lui Mitre (min. 113).

A fost un meci de sacrificiu pentru Poli, important fiind ca echipa să se prezinte la acest prim meci oficial al sezonului. Următorul pas administrativ este pregătirea planului de reorganizare al clubului, care va dicta viitorul formaţiei noastre.

Poli: Daminescu – Turdean, Bilia, Daminuţă, Rosenblum – Călin, Mitre – Sevici (94, Dincă), Chiriac, Popa (83, Belu) – Buzdugan

Deva: Jianu – Sapta, Bogdanovici, Ţoiu, Iordache, Branea, Doboş, Sulea, Teodorescu, Petresc, Soare; au mai intrat Istoc şi Bădescu

Share Now

Related Post

blog-grid

Comunicat 13.09.2021

blog-grid

Comunicat

blog-grid

Situația la zi