Crișul Chișineu Criș – Poli 1:0 (0:0)

Îi puteți susține pe alb-violeți cumpărând un bilet virtual de pe site-ul nostru.

Crișul, o pretendentă serioasă la promovare
În fața unui adversar puternic, tinerii poliști au arătat un joc curajos, dar nu au putut să revină pe tabelă în ciuda forcingului de final. Golul marcat de fostul polist Gelu Velici a înclinat balanța în disputa de debut a celei de-a doua părți a sezonului.

Insistențele gazdelor lipsite de incisivitate

Era clar că liderul avea sarcina de a forța golul, în vreme ce alb-violeții s-au așezat să respingă atacurile gazdelor și sa percuteze pe contre. Apărarea condusă de Cochințu și-a făcut cu bine datoria în prima parte, chiar dacă Crișul a trecut pe lângă gol la debut, când Ciubotariu a trimis în bara transversală după o lovitură liberă (min. 7). Portarul Toma a trebuit să fie mereu vigilent, fiind obligat să intervină la finalizarea lui Velici după o contră (min. 26). Pe final de repriză, acțiunile s-au întețit la buturile noastre, însă mai ales din faze fixe, care nu au adus ocazii semnificative pentru gazde. Băieții noștri n-au avut ocazii notabile, însă au solicitat un penalty după un contact la Toboșaru, fază la care arbitrul partidei a considerat că jucătorul nostru a simulat (min. 10).

O scăpare și puțină șansă fac diferența pe tabelă

Gazdele au reușit totuși să deschidă scorul la puțin timp după reluare. Șutul lui Suslka a fost deviat de un jucător al violeților, mingea a ajuns la Velici în careu, care a ciuput-o pe lângă Toma (min. 53). Încet, încet, obligați și de situația de pe tabelă, băieții noștri au prins curaj și au început să-și facă simțită prezența în preajma careului advers. Cea mai bună șansă de egalare i-a aparținut lui Sporin, la capătul unei faze cursive de atac, însă șutul acestuia din 18 metri a trecut peste poartă. Deși am fost insistenți în ultimul sfert de oră, am beneficiat de mai multe faze fixe și am încercat câteva șuturi din marginea careului, iar pe final Cochințu a urcat în avanposturi, nu am reușit să îl învingem pe apărătorul buturilor adverse.

Poli: Toma – Dincă, Cochințu, Stoia, Popa – Sporin, Daminuță – Românu, Mitre, Toboșaru – Buzdugan (65, Sevici)

Crișul: Zamfir – Pătlăgică (46, Clej), Nistor, Teședan, Siminic – Mihuța (46, Sabău), Suslak (90, Cocriș), Ciubotariu – Haloș, Velici (82, Pavel), Susan

Antrenorii mulțumiți de efortul echipei

Răzvan Ionilă, antrenorul secund al echipei, a comentat jocul: „Nu cred că meritam să pierdem după ce am arătat astăzi. Fizic am stat bine, ne-am impus în duelurile unu la unu, am avut disciplină tactică, chiar ne-au depășit așteptările băieții. S-a dovedit că a fost un meci de luptă, poate că și adversarii ne-au luat puțin de sus, dar am stat foarte bine în teren și puteam pleca măcar cu un punct de la Chișineu Criș, mai ales la cum am controlat jocul în ultimele douăzeci de minute. Se vede însă că ne lipsește un plus de experiență în atac, unde am avut o energie pozitivă, dar trebuie mai multă incisivitate la fazele care apar”.

Privind așteptările pentru meciurile următoare, acesta a punctat importanța echilibrului: „Per ansamblu suntem foarte mulțumiți de băieți pentru ce au arătat astăzi, pentru atitudine. Dacă continuăm așa, sunt sigur că vom fi greu de bătut, însă trebuie să avem în vedere faptul că lotul este tânăr, vor fi fluctuații de la meci la meci, pe care sperăm să le gestionăm cu succes”.

Foto copertă: Costel Șerban

 

sustineipealbvioleti

Share Now

Related Post