CSC Dumbrăvița – Poli Timișoara 0:1 (0:0)

Alb-violeții își continuă parcursul excelent din ultimele săptămâni și bifează a patru victorie la rând, în fața unui adversar de pe podiumul seriei a 8-a.

Meciul a fost unul echilibrat de la bun început și asta în condițiile în care S. Bălace a fost nevoit să facă o serie de modificări de ultim moment în primul unsprezece, după ce portarul Popeț a suferit o accidentare și n-a fost apt să intre titular. Cu Toma între buturi, tânărul Narcis Plută a intrat în centrul defensive, iar Hecsko și Salhi au evoluat la închidere, respectiv în spatele vârfului. A lipsit din primul unsprezece și Marius Călin, nerecuperat pe deplin după o întindere suferită luni la antrenament. Prima parte n-a fost una bogată în ocazii, jocul fiind disputat la mijloc, uneori și cu intrări la limita regulamentului, tolerate de brigada de arbitri. Peter și Salhi au fost victimele unor intrări întârziate nepenalizate, iar ca urmare primul a trebuit și înlocuit înainte de pauză. Singura fază chiar notabilă de poartă a avut loc pe finalul reprizei, când la o minge degajată de apărarea Dumbrăviței, D. Bălace a pierdut duelul cu Drăghici, acesta a pătruns în careu și Toma l-a faultat în tentativa de a-l opri. S-a dat penalty, însă același Drăghici a tras pe lângă, păstrând tabela nemodificată (min. 40).

Băieții noștri au ieșit determinați de la cabine, iar după un șut puternic de la limita careului trimis de Sporin pe lângă (min. 51), am beneficiat la rândul nostru de un penalty. Mitre, lansat în adâncime de Sporin, a ciupit mingea înaintea portarului Miklos, iar acesta l-a faultat în careu. Matiș și-a asumat răspunderea executării loviturii de la unsprezece metri și nu a iertat, cu o finalizare precisă în dreapta portarului (min. 58).  Gazdele au încercat să reacționeze, dar fără prea mult succes, în vreme ce Toboșaru și Dincă au avut două acțiuni solo foarte bune, mai puțin la ultima pasă/finalizare. Abia ultimele zece minute aveau să-i aducă pe dumbrăvițeni mai aproape de poarta noastră, cu mingi lungi, care au pus ceva probleme apărării. Pe lângă câteva tentative neconvingătoare, a fost nevoie de o intervenție extraordinară a lui Toma, pentru a păstra cele trei puncte în contul nostru (min. 88). Deși s-au dat patru minute de prelungire, băieții noștri au gestionat bine finalul, exceptând penultima fază a meciului, când Hecsko a văzut al doilea galben și a fost eliminat (min. 90+4).

Satisfacția antrenorului nostru a fost considerabilă: „Era un moment foarte important, veneam după trei victorii. Le-am tot spus băieților că au calitate, că trebuie să se debolcheze mental. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, să ne pregătim la fel, fiindcă mulți dintre ei, prin jocul lor, prin susținerea colegilor și succesul echipei, pot face pasul către fotbalul mai mare. Cred că am avut câteva oportunități mai clare de a marca decât gazdele, chiar dacă am fost dominați pe final, când ne-am retras și a apărut puțin oboseala. Am controlat ușor posesia și atitudinea noastră a fost mai bună. Am numai cuvinte de laudă pentru băieți, sunt luptători adevărați, puțini știu ce stă în spatele acestui succes”.

Poli: Toma – D. Bălace (45, Toboșaru), Bilia, Plută (83, Chiriac), Rosenblum – Sporin, Hecsko – Dincă, Salhi (87, Călin), Peter (44, Mitre) – Matiș (87, Foldi)

Dumbrăvița: Miklos – Moraru, Telescu, David, Podină  –  Zurbagiu, Făgărășanu – Rus, Coroiu (46, Mura), Udrea (46, Ștefan) – Drăghici

 

Share Now

Related Post