Darius Hitian, cel mai tânăr debutant din acest sezon de Liga a 3-a

Îi puteți susține pe alb-violeți cumpărând un bilet virtual de pe site-ul nostru.

În minutul 84 al partidei cu Șoimii Lipova a avut loc un moment notabil: Darius Hitian l-a înlocuit pe Cristian Daminuță, devenind astfel cel mai tânăr jucător din acest sezon al Ligii a 3-a, la 15 ani și o lună de zile. A fost, într-un fel, simbolic, Cristi, între timp veteranul alb-violeților, debutând la rândul lui la echipa secundă a lui Poli pe când era la o vârstă asemănătoare. Totodată, debutul lui Hitian este doar încă unul dintr-o serie lungă de debuturi oferite unor jucători tineri sau foarte tineri de către clubul nostru.

Jucător format de Galaxy Timișoara

Hitian, născut la Timișoara pe 19 februarie 2006, a jucat la Ciacova înainte să ajungă la Galaxy Timișoara în 2020. În baza colaborării dintre clubul nostru și Galaxy, în toamnă a trecut la grupa de juniori care era pregătită să evolueze pentru Poli în competițiile corespunzătoare grupei lui de vârstă, fiind legitimat de clubul nostru. Competițiile de la acel nivel de juniori nu s-au reluat însă, iar de la reluarea antrenamentelor din acest an, se pregătește alături de echipa de seniori a alb-violeților.

Antrenorul nostru, Silviu Bălace, a avut doar cuvinte de laudă pentru tânărul jucător: „Este descoperirea noastră de la Galaxy, un băiat cu calități foarte bune, care a plecat de jos, nu are totul pus pe tavă, știe ce înseamnă greutățile. Doar în ultimul an a făcut sacrificii mari să ajungă în Timișoara la școală, a venit cu autobuzul la antrenamente, făcea 40 de kilometri dus-întors aproape zilnic și nu a lipsit niciodată. Este foarte serios, muncește mult, are o bună dezvoltare fizică, caută mereu să muncească în plus, să învețe de la fiecare antrenor, de la sfaturile pe care i le dăm. Mai departe depinde cât de serios va fi, trebuie să stea cu capul jos, laude acum un pic pentru debut și <<la revedere>>. Îmi doresc să aibă o carieră frumoasă, calitățile îl recomandă, dar este la început de drum, de abia acum începe greul”.

Darius Hitian, care evoluează ca atacant și este jucător de picior stâng, debutul a fost, bineînțeles, special: „M-am simțit extraordinar, a fost un moment de neuitat. A contat mult că l-am înlocuit pe Daminuță, fiindcă știu ce fotbalist este, unde a jucat, și am toată admirația pentru el. Le mulțumesc antrenorilor pentru încrederea acordată și știu că acum trebuie să demonstrez de ce am fost promovat, că merit să fac parte din echipă”.

Îi puteți susține pe Darius și să primiți un mesaj personalizat din partea acestuia pe site-ul nostru.

 

sustineipealbvioleti

Share Now

Related Post