”Dinamo este mai puternică decât anul trecut”

Poli Timișoara revine în Liga 1 Betano prin duelul cu Dinamo București, epilogul rundei a 9-a. Luni, 11 septembrie, de la ora 20,30, în deplasare, elevii lui Ionuț Popa se vor confrunta cu una dintre trupele redutabile ale elitei noastre. Practic, poliștii au din nou un meci oficial după mai mult de două săptămâni, Liga 1 Betano fiind întreruptă în această perioadă din cauza meciurilor internaționale la nivel de reprezentative.

Dinamo este o formație împotriva căreia rezultatele din ultimii ani nu sunt foarte fericite. Un singur triumf s-a înregistrat de la revenirea Timișoarei fotbalistice în Liga 1. În 2013, în uvertura ediției de campionat, Poli câștiga acasă cu 2-0 contra lui Dinamo, dar apoi s-au consemnat doar victorii ”alb-roșii”: 4-0 (2013), 2-1 și 1-0 (2015), 2-1 și 2-1 (2016). De asemenea, Dinamo a câștigat cu 2-0 finala Cupei Ligii desfășurată în mai 2017.

Antrenorul Ionuț Popa este conștient de dificultatea acestui duel: ”Am început pregătirea pentru meciul cu Dinamo deja de vinerea trecută. Dorim să ne prezentăm cât mai bine contra unei formații care speră la câștigarea campionatului și care s-a întărit pe finalul perioadei de transferuri. Au apărut jucători buni la Dinamo, cum ar fi Nascimento, Nica sau Anton. După părerea mea, Dinamo are echipă mai puternică decât anul trecut. Au pierdut la Cluj nemeritat, de asemenea cu Botoșaniul au pierdut dar au avut șanse multe și după ocazii avute puteau câștiga la scor. Dinamo are un joc agresiv, în sens pozitiv, pe măsura antrenorului, unul temperamental, așa cum era și ca jucător”.

La Poli, revine Vașvari după suspendare, dar jucători precum Doman, Țigănașu sau Haruț sunt incerți din motive medicale.

Astăzi, 8 septembrie, nou venitul Ivan Curjuric a efectuat primul antrenament la Poli, lui sosindu-i și certificatul internațional de transfer. Croatul, care va purta numărul 77, va face parte din lotul care se va deplasa la București.

Share Now

Related Post