Dumbrăvița – Poli Timișoara 2:0 (2:0)

Deși au ținut aproape de un adversar mult mai experimentat, alb-violeții au fost din nou înfrânți din faze fixe.

Jocul a fost unul disputat, fără mari ocazii de poartă în prima repriză. Primul gol al gazdelor a căzut după ce defensiva noastră n-a reușit să degajeze un corner bătut la prima bară și Telescu a fost atent să împingă mingea în poartă (min. 13). A contat mult în economia jocului, fiindcă niciuna dintre echipă nu arăta percutantă în preajma careului advers. Mosoarcă a avut un reflex spectaculos, scoțând cu piciorul marea șansă de gol a lui Drăghici, la cea mai semnificativă ocazie de gol din acțiune a reprizei. Căpitanul nostru de astăzi, Raul Cochințu, n-a mai putut continua meciul în minutul 36, iar înlocuirea sa a fost urmată degrabă de al doilea gol, tot după un corner gestionat greoi de apărarea noastră. Făgărășanu a înscris din zona careului mic (min. 37).

Repriza secundă a fost una mai deschisă, cu ocazii de ambele părți. Daminescu (min. 55) și Românu (min. 66) puteau reduce din handicap cu finalizări din interiorul careului, ambele venite la capătul unor centrări din flancul stâng, însă cei doi n-au izbutit să trimită periculos pe spațiul porții. Mare a fost și șansa lui Iseini la capătul unei acțiuni cursive a echipei noastre, șutul său din unsprezece metri fiind aplanat de un fundaș în brațele portarului (min. 81). Gazdele, periculoase pe contre și căutând să profite de spațiile din apărarea noastră, au avut de mai multe ori șansa desprinderii pe final, dar o dată a blocat Dorobanțu (min. 78), o dată n-au prins cadrul porții goale (min. 82), iar în minutele de prelungire Popeț s-a opus inspirat unei finalizări din apropiere. Cu această șansă s-a încheiat și meciul.

Poli: Mosoarcă (46 Popeț) – Sporin, Cochințu (36 Românu), Chiriac, Popa – Dorobanțu, Oprea – Daminescu (83, Țărțău), Ochea (46 Dincă), Iseini – Velcotă

La capătul partidei, secundul alb-violeților, Răzvan Ionilă, ne-a declarat:

„Din păcate am pierdut tot pe două faze fixe, aceeași problemă pe care am mai întâmpinat-o. Am întâlnit o echipă bună, cu jucători care au evoluat în Liga 1, și de aici resimțim și o frustrare la finalul acestui joc, atât stafful tehnic, cât și jucătorii, deoarece ne-au lăsat să jucăm, nu au pus mari probleme din acțiune, dar n-am știut să profităm.

Din punctul meu de vedere, copiii au fiecare , luați în parte, calități foarte, foarte bune. Problema în acest moment este una mentală, au făcut pasul destul de repede la seniori și e greu să demonstreze la acest nivel. Cu muncă cred că se pot face lucruri frumoase aici, chiar dacă mai avem nevoie de doi-trei jucători experimentați, să îi împingă în spate pe cei mai tineri în momentele dificile.

S-a văzut că în afara meciului cu Craiova, când presiunea a fost prea mare, celelalte meciuri au fost echilibrate, cu diverse probleme: eliminare cu Filiași, goluri cu probleme la Pecica. Și astăzi am făcut un meci destul de bun, dar am plătit tribut fazelor fixe. Nu considerăm că este o problemă de talie a lotului, am exersat în aceste săptămâni aproape la fiecare antrenament apărarea la fazele fixe, dar încă nu au toți jucătorii responsabilitatea necesară”.

Share Now

Related Post