”Este doar o situație de tranziție, Poli va depăși acest moment!”

Prof. Pavel Velcotă a preluat recent postul de team-manager al centrului de copii și juniori, fiind, în același timp, și antrenor al formației noastre Under19. Acesta a vorbit pentru site-ul nostru despre noua provocare din cariera sa: ”Ca antrenor, este o nouă experiență pentru mine la nivel de copii și juniori. Am condus managementul la FRF în ceea ce înseamnă departamentul juvenil. Am o activitate de 19 ani la LPS  Banatul, dar experiența la juniorii A și la un club cum este Poli Timișoara înseamnă foarte mult pentru mine”. Velcotă a exlicat care vor fi atribuțiunile sale: ”Ca team-manager mă ocup de activitatea administrativă a echipelor din centru, dar obiectivul meu principal este echipa U19, acolo am responsabilitatea de formare și pregătire a grupei și de menținere a ei în competiție”.

În vârstă de 46 de ani, Velcotă ne-a spus că are încredere în potențialul clubului, în ciuda situației mai dificile: ”Este o perioadă foarte grea pentru Poli Timișoara, dar eu cred foarte mult în fotbalul timișorean. Eu cred că Poli va depăși această situație din acest moment. Este doar o situație de tranziție. Dacă nu credeam în revigorarea clubului, nu acceptam această ofertă. Grupele au fost restructurate pe câte două categorii de vârsta, dar se vor dezvolta în continuare, sunt cinci antrenori: Velcotă (U19), Petre Vlătănescu (U17), Sorin Vlaicu, Adrian Săvoiu și Cristian Contescu fiind cei care se ocupă de grupele mai mici”.

Tehnicianul  a declarat că nu rezultatele sunt cele care vor prima în sezonul care urmează: ”Nu punem accentul pe rezultate. În primul rând vor fi formarea grupelor și dezvoltarea jucătorilor. Am adus jucători noi și au venit înapoi alții care au fost împrumutați. Obiectivul la U19 nu este de performanță, ci formarea grupei, ținând cont că joacă 2000-01, urmând ca în sezonul viitor să avem o grupă competitivă la 2001, chiar 2002”

Pavel Velcotă a lucrat în cadrul FRF, ocupând, printre altele posturile de : președintele al comisiei centrale de copii și juniori,  manager competiții copii și juniori, manager general FRF – implementare proiecte naționale. Are diferite specializări și de aproape două decenii activează ca tehnician la nivel juvenil.

Share Now

Related Post