FC Botoșani – Poli Timișoara / Dezechilibru statistic

”Pentru noi, începe un nou campionat sau un mini-campionat”, a prefațat astăzi antrenorul Ionuț Popa duelul din prima etapă a sezonului de play-out. Poli va juca în deplasare la FC Botoșani, vineri, 10 martie, de la ora 20,30, dar efectivul ”alb-violet” este din nou redus. Artean este suspendat, în timp ce Doman și Mailat sunt în continuare accidentați. Probleme medicale au și Scutaru, Șeroni, Drăghici, Pedro Henrique și Poparadu, prezența lor pe teren fiind sub semnul incertitudinii. ”Urmează o perioadă cu meciuri extrem de grele. Părerea mea este că putem spera la locul de baraj dacă vom face 15-20 de puncte. Dacă nu, va fi foarte greu”, a spus tehnicianul nostru.

Cristi Bărbuț, om de bază al echipei noastre, și-a exprimat încrederea în salvarea de la retrogradare: ”Nu avem un lot foarte numeros, dar sunt convins că toți cei care vor intra vor da totul pentru a ajua formația. Sperăm că vom prinde barajul, este posibil, dar trebuie să fim conștienți că va fi extrem de dificil. Vrem să gestionăm bine sezonul de play-out și să terminăm pe un loc de baraj”.

Poli Timișoara are o statistică extrem de proastă în duelurile cu adversara de vineri seară. ”Alb-violeții” s-au confruntat de opt ori cu FC Botoșani din 2013 încoace și au reușit o singură victorie. Mai mult, Poli a suferit cele mai clare eșecuri din Liga 1 Orange exact contra formației moldovene. Iată cum se prezintă istoricul confruntărilor:

2013-2014: Poli – FC Botoșani 0-1 / FC Botoșani – Poli 1-0

2015-2016: Poli – FC Botoșani 1-0 / FC Botoșani – Poli 1-1 (sezon regulat) + FC Botoșani – Poli 6-1 / Poli – FC Botoșani 1-4 (play-out)

2016-2017: Poli – FC Botoșani 0-5 / FC Botoșani – Poli 2-0

Share Now

Related Post