Fortuna Becicherecu Mic – Poli 0:1 (0:0)

Îi puteți susține pe alb-violeți cumpărând un bilet virtual de pe site-ul nostru.

A treia etapă a sezonului de primăvară a adus și prima victorie pentru alb-violeți, la capătul unui meci care s-a dovedit foarte disputat, în special în prima repriză.

Juniorii Fortunei joacă fără teamă

Deși băieții noștri au dominat partida la debut, au trimis și primul șut spre poartă prin Daminuță (min. 6), nu am reușit să transformăm superioritatea din teren într-un avantaj pe tabelă. Nici Toboșaru (min. 17), șut deviat puțin pe lângă, sau Românu (min. 20), șut blocat din careu, respectiv șut peste de la 18 metri (min. 21). La mijlocul reprizei, jocul a luat însă altă față, iar după un prim șut care a ocolit de puțin poarta lui Toma, portarul nostru a trebuit să respingă în corner de lângă bară un minut mai târziu (min. 25). Cele mai mare șanse ale reprizei au aparținut Fortunei, care întâi n-au profitat de o neînțelegere între Toma și Stoia, trimițând pe lângă de la distanță cu poarta goală, iar apoi centralul partidei a permis continuarea jocului după ce un adversar a blocat din doi metri o liberă bătută rapid de Daminuță din propria jumătate, Periat de la gazde a tras imediat spre poartă, mingea l-a depășit pe Toma, însă a căzut pe bară și a ieșit în aut (min. 31). Ultimul sfert de oră s-a disputat în nota echilibrului, fără mari ocazii pentru cele două echipe.

Mai multă consistență pentru alb-violeți

Din fericire, Poli a ieșit mai bine de la vestiare, punând din nou stăpânire pe joc. Presiunea a crescut la poarta Fortunei și probabil că scorul ar fi fost deschis repede, dacă Sevici nu se interpunea nefericit șutului bombă trimis de Daminuță din marginea careului (min. 52). Golul a venit tot din gheata căpitanului nostru, care a păcălit din fentă doi adversari și, de la 16 metri, a plasat imparabil mingea lângă bara din dreapta (min. 65). Am rămas activi în continuare, iar șansele de gol s-au acumulat în contul nostru, fără a mai fi însă transformată vreuna – Daminuță a bătut puternic o liberă din unghi, mingea fiind scoasă de portar (min. 74), Toboșaru a tras în diagonală din interiorul careului, însă balonul a trecut pe lângă (min. 80), același Toboșaru n-a reușit să finalizeze pe lângă portar într-o fază de unu la unu (min. 83), iar lovitura de cap a lui Buzdugan a trecut și ea pe lângă poartă (min. 84). Gazdele l-au testat pe Toma o singură dată, cu un șut de la distanță respins în corner de portarul nostru (min. 82), alb-violeții gestionând cu maturitate finalul de partidă.

Poli: Toma – Dincă (60, Dorobanțu), Cochințu, Stoia, Popa – Sporin, Daminuță- Românu, Mitre, Toboșaru (90, Hitian) – Sevici (80, Buzdugan)

Fortuna: Toroc – Strati, Stemate, Eperiș (80, Mihai), Bot – Popovici (80, Codrea), Mintaș – Kuhn, Periat, Icma – Jorza (60, Grimmer)

O victorie de moral pentru echipa noastră

Silviu Bălace a făcut o analiză a partidei de astăzi: „Mă așteptam ca băieții să trateze meciul la fel ca pe celelalte, să aibă aceeași atitudine, chiar dacă știau că întâlnesc o echipă de copii, pe care o depășișeră ușor acum câteva săptămâni într-un meci de pregătire. Nu s-au capacitat așa cum ar fi trebuit și s-a văzut imediat, au intrat în jocul lor, nu au avut nerv, iar tinerii de la Fortuna au jucat cu ambiție. La pauză i-am muștrulit destul de tare, mai ales pentru atitudine, pentru momentele de indisciplină pe care le-am observat în prima parte, nu atât pentru nereușite. A fost mai bine în a doua repriză, iar până la urmă am reușit să rupem meciul. M-a interesat neapărat să câștigăm, venind după două jocuri bune fără puncte, am vrut să obținem prima victorie, fiindcă asta îți dă mereu un alt elan, o doză sănătoasă de optimism”.

Dacă în meciul tur, fazele fixe au fost decisive, astăzi alb-violeții nu au profitat de numeroasele oportunități avute la cornere sau lovituri libere: „Cristi (Daminuță) n-a fost foarte inspirat la acest capitol, a admis-o și el, dar se întâmplă – cel care bate nu este un robot, oricât ai pregăti anumite faze la antrenamente. M-a mulțumit însă că am controlat destul de bine fazele defensive, am știut să-i jenăm, și un meci fără gol primit este mereu bine venit”.

Căpitanul alb-violeților s-a revanșat atunci când a contat, el marcând astăzi primul gol în tricoul lui Poli: „I-am tot zis că îl aștept cu o execuție, acum a venit. Sper să aibă și el continuitate, mereu discut cu el și la antrenamente, suntem în familie și vreau să avem o comunicare deschisă de toate părțile”. 

Cât despre etapele rămase, echipa joacă fără nicio presiune: „Nici astăzi nu am jucat cu vreo presiune, am vrut să câștigăm ca să avem o altfel de stare, o atmosferă bună, nu uitându-ne după clasament sau după adversari. Și dacă nu ne ieșea, tot aici eram, muncim împreună până la final, abordăm etapele rămase în ideea de a juca un fotbal care să ne facă cinste. Este important ca ei să-și demonstreze calitățile în meciurile rămase, să ajungă să joace mai sus”.

 

sustineipealbvioleti

Share Now

Related Post

blog-grid

Comunicat 13.09.2021

blog-grid

Comunicat