Fortuna Becicherecu Mic – Poli Timișoara 1:1 (1:0)

Alb-violeții au scos un punct în deplasarea de la Becicherecu Mic, în cadrul etapei inaugurale de Liga a III-a.

Am avut parte de un meci deschis, cu ocazii de ambele părți, după un prim sfert de oră liniștit. Băieții pregătiți de Pavel Velcotă au încercat poarta în două rânduri, cu Iseini protagonist la ambele faze. Întâi, șeptarul nostru l-a deschis pe Pădurariu, al cărui șut a trecut pe lângă colțul lung (min. 14), iar apoi Iseini a încercat un șut, care la rândul său a ocolit buturile adverse (min. 16). Replica gazdelor nu s-a lăsat așteptată, dar Mosoarcă a intervenit excelent în două rânduri la șuturile lui Bârză (min. 20). Au urmat minute mai bune pentru Fortuna, care a pus presiune și a ajuns cu ușurință în preajma careului nostru. Mosoarcă a intervenit inspirat și la incursiunea lui Cluci, finalizată cu șut – parat (min 30), iar portarul nostru a împins peste o liberă bătută din marginea careului. La cornerul care a urmat, nu a mai avut ce să facă, reluarea cu capul al lui Bârză oferind gazdelor avantajul pe tabelă (min. 40).

Partea secundă a debutat bine pentru alb-violeți, care au avut două șanse de a egala: o reluare a lui Iseini, din prima, din interiorul careului a fost prinsă de portar (min. 46), ca apoi o fază cursivă de atac să fie finalizată cu șut de Daminescu, portarul a respins până la același Iseini, care a tras din prima, a lovit bara și mingea s-a încăpățânat să nu intre (min. 50). Între aceste acțiuni, a fost nevoie de încă o intervenție inspirată a lui Mosoarcă, rămăs unu contra unu cu un adversar, dar portarul nostru a stat pe picioare și a agățat balonul.

Schimbările efectuate de către antrenorul lui Poli s-au dovedit a fi de succes: Velco Iovanovici a intrat pentru Buga și a semnat la scurt timp un șut puțin peste din marginea careului (min. 67), în vreme ce Sergiu Românu, intrat pentru Daminescu, s-a remarcat cu o pasă în lung de linie pentru Ochea, care a centrat pentru Iseini, dar din nou portarul a respins, de această dată la o lovitură de cap (min. 76). Jocul a fost pe contre în ultimele zece minute, Anagor trimițând la rândul său cu capul, pe lângă, din interiorul careului (min. 82), ca apoi Ochea să-l copieze (min. 83). În penultimul minut al timpului regulamentar, alb-violeții au reușit egalarea: Românu a făcut o cursă de efect în flancul drept, a trimis tare pe celălalt flanc la Iseini, care și-a fentat adversarul direct, a ajuns în 16 metri, de unde a tras în stânga portarului pentru un gol la re-debut! A mai fost timp în cele patru minute de prelungire ca Mosoarcă să intervină de două ori în poziții foarte periculoase, dar inspirația a rămas de partea portarului nostru și am plecat acasă cu un punct din această partidă de debut.

Poli: Mosoarcă – Sporin, Cochințu, Podină, Buga (min. 57 Iovanovici) – Oprea – Daminescu (min. 63 Românu), Chiriac (min. 77 Mitre), Ochea, Iseini – Pădurariu

Pavel Velcotă a declarat la finalul partidei: „Cred că rezultatul este unul echitabil, dat fiind că ambele echipe au avut ocazii de a înscrie, a fost un joc deschis, dinamic. Consider că am arătat lucruri pozitive, chiar dacă echipa noastră este una lipsită de experiență și se vede că încă nu avem un nivel optim de omogenitate. Ba mai mult,  am avut parte și de câteva absențe în lot, care au contat. Chiar și în aceste condiții, ne-am dorit mult victoria și toate cele trei puncte, nu am renunțat să luptăm nici după egalare, deci sunt mulțumit de efortul și atitudinea băieților.” 

 

Share Now

Related Post