Ghiroda și Giarmata Vii – Poli Timișoara 0:2 (0:0)

Alb-violeții confirmă din nou forma bună din ultimele runde și se impun la vecina de clasament din Ghiroda! Golurile semnate de Bilia și Sporin asigură echipei noastre poziția a treia în clasament la finalul turului.

Silviu Bălace a fost forțat să facă o modificare în echipă încă dinainte de primul fluier, înlocuindu-l pe Patrick Peter cu Marius Călin. Gazdele au început ceva mai bine, stând mai sus în jumătatea noastră, și au trimis primul șut spre poartă după doar cinci minute de joc – deviat în corner. Replica alb-violeților a venit prin Hecsko, care a trimis cu capul o centrare venită din flancul stâng, însă mingea a ocolit poarta (min. 18). Jocul a fost unul echilibrat, fără mari ocazii de poartă, singura șansă mai importantă venind în contul nostru, după o combinație Călin-Matiș, ultimul fiind blocat în momentul șutului (min. 38).

Situația s-a schimbat rapid după pauză, odată cu deschiderea scorului. A fost atunci un corner bătut de Călin spre colțul scurt, unde a apărut căpitanul Dănuț Bilia, care a trimis cu capul pe lângă Mosoarcă (min. 54)! Am fost aproape să ne dublăm avantajul prin Matiș, însă șutul său a fost respins în corner de portar (min. 60), în vreme ce replica gazdelor se lăsa așteptată. Așa s-a făcut că tot alb-violeții au marcat, profitând de o neînțelegere între Mosoarcă și Stupu, iar Sporin a profitat, trimițând în poarta goală de la mare distanță (min. 71). Abia în ultimele douăzeci de minute au apărut șansele și pentru gazde, dar acestea fie n-au cadrat, fie Popeț a fost la post. La chiar ultima fază a meciului, tânărul nostru portar și-a arătat calitatea, parând libera executată de Velici, asigurând astfel încă o victorie a echipei noastră – a patra fără gol primit în acest tur de campionat.

Poli: Popeț – Dincă, Plută, Bilia, Rosenblum – Sporin, Hecsko (90+5, Chiriac) – Mitre, Salhi (46, Stoia), Călin – Matiș

Ghiroda: Mosoarcă – A. Popa (54, Velici), Bocșan (46, Saizu), Ghinescu, Mancaș, Stupu, Mureșan (64, Kayondo), Poparadu, Costea, Vlădia, Pițigoi (64, Bâte)

Share Now

Related Post