Gloria LT Cermei – Poli 1:0 (1:0)

Îi puteți susține pe alb-violeți cumpărând un bilet virtual de pe site-ul nostru.

Din păcate, tiparul ultimelor partide s-a păstrat și în deplasarea de la Cermei, partidă la capătul căreia gazdele s-au salvat de la barajul pentru menținere în Liga a 3-a.

Un penalty înclină balanța

În debutul partidei, pericolul la cele două porți a venit pe urma unor faze fixe – alb-violeții au beneficiat de două din flancul drept, nefinalizate însă spre poartă, în vreme ca gazdele au trimis peste după două lovituri de colț. Primul șut pe poartă i-a aparținut lui Sporin, care a tras frumos de la 30 de metri, însă mingea a mers pe direcția portarului, care a reținut fără mari probleme (min. 13). Spiritele s-au inflamat puțin după două decizii de ofsaid luate împotriva echipei noastre, ambele la limită, mai ales că în urma celei de-a doua s-a și înscris – pasă filtrantă Dincă, Mitre a depășit portarul și cu toată opoziția acestuia a trimis în plasă (min. 20). Au fost câteva minute care au înclinat soarta partidei, căci la scurt timp veteranul Radu Popa a pătruns în careul nostru și a avut experiența necesară pentru a scoate un penalty în duel cu Cochințu, lovitura de pedeapsă fiind transformată de Sergiu Popa cu un șut puternic (min. 23).

Cele două formații au suferit ca joc, majoritatea duelurilor disputându-se la mijlocul terneului. Singura ocazie până la pauză le-a aparținut gazdelor, șutul lui Bodri din interiorul careului fiind respins de către Filip – care cu ocazia acestui meci a debutat pentru alb-violeț (min. 32).

Câte o ratare imensă de fiecare parte

Mitanul secund a continuat în aceeași notă, jocul fiind unul fragmentat. Exceptând două acțiuni consecutive de poartă – șut de la distanță al lui Chiriac, prins de portar, iar din degajare contră pentru gazde, mingea trimisă de Lazăr din unghi fiind respinsă de sub bară de Filip (min. 53) – nu au fost ocazii notabile. În ultimele douăzeci de minute, centralul partidei a acordat o serie de cartonașe galbene, remarcându-se cel arătat lui Radu Popa, pentru o intrare cu forță excesivă la Dincă (căpitan în premieră la alb-violeți), jucătorul nostru neputând continua partida (min. 74). Ca la fiecare meci, băieții noștri au beneficiat de o mare șansă de gol, pe care însă n-au reușit s-o transforme. Acțiunea a debutat în flancul drept, unde Românu a avut spațiu să avanseze, a trimis în careul mic pentru Hitian, acesta s-a întors și a tras, portarul a respins până la Buzdugan, al cărui șut a fost blocat de aglomerația de fundași de pe linie, balonul a ajuns la Popa în marginea careului, însă și șutul acestuia n-a trecut de multitudinea de jucători din fața porții (min. 84). Pe o contră câteva minute mai târziu, arbitrul consideră că Stoia și-a călcat adversarul în propriul careu și acordă un nou penalty pentru gazde, însă de această dată Filip a reușit să rețină execuția tânărului Bodri (min. 87).

Finalul partidei n-a mai adus cu sine mult fotbal, majoritatea celor patru minute de prelungire fiind petrecute în preajma colțului terenului. Astfel, cele trei puncte au revenit gazdelor, care au sărbătorit salvarea cu o horă la centrul terenului după ultimul fluier.

Cermei: Gârlea – Stoianovici, Iuga, Ivan, I. Pop – Salka, Lazăr – Șimăndan (57, Țurcanu), S. Popa (89, Ursoi), L. Bodri – R. Popa

Poli: A. Filip – Dincă (78, Buzdugan), Cochințu, Stoia, Popa – Sporin, Chiriac – Românu, Mitre, Toboșaru (87, Turdean) – Sevici (73, Hitian)

Silviu Bălace: „Păcat de efortul băieților”

Antrenorul nostru a avut cuvinte de laudă pentru alb-violeți la finalul partidei: „Am avut parte de un nou meci strâns, așa cum au fost toate de-a lungul acestui retur. Trebuie să încep prin a puncta caracterul băieților, jos pălăria pentru ei, exact ce le-am transmis au și făcut astăzi, chiar au produs fotbal. Și calitatea terenului le-a permis să facă lucrul acesta, iar ei s-au adaptat foarte bine la condițiile de joc. Păcat de efortul lor, păcat că din nou am avut ocazii foarte clare de a marca și n-am reușit s-o facem. Băieții sunt dezamăgiți, dar am stat cu ei de vorbă după meci și cred că le-am ridicat puțin moralul. E frustrant să pierzi văzând că ai atât de multe ocazii – nu oportunități, ocazii – în fiecare meci”.

De-a lungul partidei au fost câteva decizii la limită ale brigăzii de arbitri care au mers împotriva echipei noastre, însă Bălace a fost pragmatic în analiza sa: „Ne enervăm în moment, însă nu are rost să discutăm după. Încercăm să ne detașăm, să nu căutăm scuze, fiindcă este foarte simplu să le găsești atunci când le cauți și nu este constructiv pe termen lung”.

Săptămâna viitoare are loc ultima etapă, iar alb-violeții vor căuta să încheie acest retur dificil cu un rezultat pozitiv: „Așa cum se spune, ultima impresie contează foarte mult. Consider că pe tot parcursul acestui retur băieții au lăsat o impresie bună, începând cu modul de a se pregăti, până la abordarea fiecărui joc în parte. Pentru mine, am spus, au dovedit ce era de dovedit, sunt sigur că mulți dintre ei vor face un pas înainte în sezoanele care urmează”.

sustineipealbvioleti

Share Now

Related Post