Înainte de ultimul joc pe 2015

Poli Timișoara dispută luni seara ultimul meci pe 2015, evoluând la Pitești pe terenul campioanei en-titre, Steaua București. În această toamnă, bucureștenii au fost întrecuți de Poli cu 1-0 la Timișoara, prin reușita memorabilă a lui Javi Hernandez, în etapa X a Ligii 1 Orange. În duelul din Cupa Ligii Adeplast, Steaua a câștigat greu, cu 1-0, la capătul unui meci în care Poli nu a fost cu nimic inferioară adversarului din sferturile de finală ale amintitei competiții.

În ambele dispute, la comanda tehnică a lui Poli a fost Florin Marin, cel care în sezonul trecut s-a impus de două ori contra steliștilor, pe când conducea Ceahlăul, respectiv Oțelul. Florin Marin are un bilanț pozitiv la timona ”alb-violeților”, înregistrând șase victorii, opt remize și cinci înfrângeri, cu un golaveraj de 22-20. Poli a ieșit din Cupa României fără înfrângere, după ce a pierdut la loviturile de departajare cu ASA Tg. Mureș în sferturile de finală ale Cupei României Timișoreana.

”Consider că este un bilanț bun, luând în calcul problemele cu care ne-am confruntat. Au fost multe accidentări, mulți jucători nu au intrat în programul echipei de la început. De asemenea, în cinci partide au fost probleme de arbitraj, ele influențând rezultatul. Au fost alte momente în care am controlat jocul, însă nu am știut să ținem rezultat”, a spus ieri, la conferința de presă, antrenorul Florin Marin.

Tehnicianul a specificat dificultățile pe care managerul sportiv Daniel Stanciu și fostul antrenor Dan Alexa le-au avut în vară în constituirea unui nou lot, având în vedere timpul scurt avut la dispoziție: ”Mulți jucători au venit după perioada de pregătire, iar unii dintre ei, înainte de a ajunge la Poli au avut probleme în continuitatea în joc”.

Pentru ultimul duel stagional pe anul în curs, Florin Marin nu va putea conta din nou pe mai mulți jucători, tehnicianul întâmpinând aceste probleme de acest gen la fiecare meci. Luchin, Zicu, Rufino și Neagu sunt accidentați, în timp ce Cânu și Scutaru sunt incerți.

“Există un cumul de factori care au dus la rezultate mai puțin scontate. Însă echipa a jucat foarte bine în ultimele opt etape. La niciun club unde am activat nu au fost atâtea greşeli de arbitraj într-o perioadă atât de scurtă câte am înregistrat aici. Dacă pe lipsa concentrării am pierdut opt puncte, cred că din cauza erorilor de arbitraj am pierdut vreo zece” (Daniel Stanciu, manager sportiv)

FC Voluntari (0-0), CSMS Iași (2-2), Petrolul (1-1), CFR Cluj (1-2), Astra (2-2) și Viitorul (1-2) sunt jocurile în care echipa noastră a semnalat erori de arbitraj consemnate împotriva lui Poli

Share Now

Related Post