Înapoi la Liga 1: sâmbătă, la Iași

După calificarea extraordinară în semifinalele Cupei României, Poli Timișoara revine la duelurile din play-out-ul Ligii 1 Orange. ”Alb-violeții” vor avea o deplasare dificilă în weekend, la CSM Poli Iași, în runda a 3-a din play-out, duelul având loc sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 18,00. Din fericire, nu există indisponibilități multe în efectiv: Doman este accidentat de aproape o lună, iar după jocul cu CFR s-a resimțit și Poparadu.

Principala grijă a tehnicianului Ionuț Popa este refacerea fizică a echipei pentru confruntarea cu ieșenii: ”Marea problemă la noi sunt efortul și refacerea după efort, în condițiile în care avem meciuri din trei  în trei zile. Sper că vom fi bine căci zilele astea, în afară de refacere miercuri,  a doua zi după CFR Cluj, n-am făcut nimic. Cert e că îmi fac griji pentru acumularea de oboseală, dar dacă ne luăm după mai multe proverbe din popor, oboseala prin oboseală se scoate. Sper ca jucătorii să aibă o formă corespunzătoare din punct de vedere fizic”. Antrenorul polist a evidențiat calitățile oponenților de sâmbătă: ”Poli Iași joacă foarte bine acasă,  are cel puțin șapte-opt cu foarte multă experiență, jucători destul de buni, chiar foarte buni, cu atacanți pe măsură, Golubovic și Cristea, și un mijlocaș care în mod cert va fi preluat de naționala Ungariei, Bole, care poate decide cu execuțiile sale un meci. E o gazdă cu un joc agresiv, care atacă mult, cel puțin acasă, și are și  ea dorință de revanșă, așa că trebuie să ne luăm măsuri. Sper să putem alcătui o echipă care tactic să facă față jocului de la Iași, repet, unul foarte greu. De fapt, aceste trei jocuri care vin, la Iași, marți cu Chiajna acasă și vineri la Târgu Jiu, sunt pe viață și pe moarte. Va trebui să nu ținem cont de oboseală, de absențe – dacă e cazul, și să luptăm poate mult mai mult decât cu CFR, căci numai așa putem atinge obiectivul salvării. Aceste trei meciuri sunt capitale pentru noi, iar sacrificiul trebuie să fie mare!”

În sezonul regular, Poli Timișoara a trecut în ambele încleștări de formația moldoveană: 1-0 la Iași, respectiv 2-1 la Timișoara.

Share Now

Related Post