Încredere înaintea duelurilor decisive pentru salvare

Poli Timișoara trebuie să câștige ultimele două meciuri din play-out pentru a prinde ”dubla” de baraj. Primul pas pentru ”alb-violeți” este luni seara, când elevii lui Adrian Neaga vor da piept cu Dinamo București, echipa de pe primul loc în play-out.  În continuare, poliștii depind doar de ei înșiși.

Din păcate, înaintea meciului de luni, 28 mai, ora 20,45, sunt suficiente motive de îngrijorare din punct de vedere medical. Fundașii Străuț, Haruț și Țigănașu sunt accidentați, de asemenea indisponibil este și Popovici. Acestea sunt absențele mai vechi, dar la Botoșani s-a accidentat și Maxi Oliva, care este suspect de ruptură musculară. Incert este și Straton, accidentat în ultimul joc, portarul nostru urmând să efectueze azi un RMN la genunchi pentru a vedea dacă poate evolua contra dinamoviștilor.

În ciuda acestor probleme și a situației din clasament, poliștii au mai departe încredere în șansele de salvare. ”Sunt încrezător că putem lua cele șase puncte și astfel să ne asigurăm participarea la baraj. Practic suntem la mâna noastră. Sunt problemele medicale din lot, nu este cea mai bună situație pentru Poli, dar trebuie să avem încredere că putem scoate aceste șase puncte”, a spus Răzvan Raț la conferința de presă premergătoare jocului, chiar în ziua în care internaționalul român împlinește 37 de ani. De asemenea, Adrian Neaga a afirmat că are încredere în jucătorii pe care îi pregătește: ”În momentul de față, moralul echipei este foarte bun. Din păcate, situația medicală este foarte complicată. Dar, așa cum le spun mereu băieților în vestiar, gladiatorii ori mor împreună, ori supraviețuiesc împreună. Cât privește pe Dinamo, mi-aș dori să vină cu toată echipa și sunt convins că va veni cu toată echipa, fiindcă juniorii pe care i-au folosit cu Voluntari au o finală de campionat național. Dar, mă interesează mai puțin cu ce garnitură vine Dinamo. Mă interesează ca băieții mei să fie concentrați luni, să aibă atitudine și să dea dovadă de caracter. Sunt minunați și cred că putem învinge pe Dinamo”

Neaga a avut un mesaj la adresa echipei sale: ”Țin să-l felicit pe Răzvan Raț că la vârsta pe care o are dă dovadă de pasiunea de a juca fotbal. Toată lumea ar trebui să-l ia ca pe un exemplu, fiindcă face totul din pasiune. A venit la Timișoara să pună umărul la salvarea de la retrogradare sau pentru a ajuta acest club să crească. Acești băieți pe care îi antrenez vor arăta caracter și luni. Și indiferent de ce se va întâmpla luni,  chiar dacă am retrograda, eu îi vreau să-i felicit pe jucători pentru tot ceea ce au făcut.  O mare parte dintre ei au salvat anul trecut Timișoara cu un minus de 14 puncte. Vom da dovadă de caracter până la capăt! Sunt convins că Timișoara va avea echipă în prima ligă și în sezonul viitor!”

 

Share Now

Related Post