Interviu / Radu Birlică

Începând de vineri, 8 decembrie, Radu Birlică este noul președinte al clubului Poli Timișoara. Noul conducător al clubului a explicat pentru site-ul nostru care sunt prioritățile sale în următoarea perioadă și care sunt perspectivele economice și sportive ale grupării numărul 1 din Banat.

– Cum ați primit propunerea de a prelua postul de președinte în actualele circumstanțe?

–  Mă onorează această ofertă, având în vedere prestigiul pe care îl are Poli Timișoara în România. Consider că prin performanțele obținute în 2017, cum au fost salvarea de la retrogradare, calificarea în finala Cupei Ligii, accederea în semifinalele Cupei României, inclusiv clasarea pe locul 9 în acest moment, obținute și prin munca și profesionalismul  dovedite de mine la Poli, era momentul unei continuități în administrarea clubului. Vreau să-i mulțumesc dlui primar Nicolae Robu pentru încredere și Consiliului Director pentru numire. Totodată, după învestirea mea în funcție, am mers pe ideea că în cadrul clubului și alături de el trebuie să ajungă oameni de afaceri de succes din Timișoara care au susținut clubul. De aceea, i-am cooptat personal pe domnii Virgil Tornoreanu și Cristea Opria. De-acum încolo, vom face echipă și alături de ei. De asemenea, în perioada următoare voi avea mai multe discuții cu oameni importanți din mediul de afaceri din orașul nostru. Pe această cale, vreau să le mulțumesc pentru susținerea financiară din acest an, în care am colaborat bine cu ei în calitate de vicepreședinte și să-i cooptez pe viitor în cadrul clubului Poli Timișoara.

–  Care este distribuirea atribuțiunilor cu Sorin Drăgoi, care va fi președinte al Consiliui Director?

-Dl. Drăgoi va rămâne în cadrul clubului. Alături de domnia sa am depus o muncă eficientă, iar pe ideea aceasta consider că din punct de vedere moral trebuia să rămână pentru continuitate și pentru a da o încredere clubului și susținătorilor lui. Îmi doresc să fie mai departe la fel de eficient alături de noi.

– Cum evaluați situația financiară actuală?

– Situația economică este una pe care o știe toată lumea. Neobținându-se finanțare locală, deoarece legea are anumite specificări care trebuie respectate, vom merge mai departe pe contracte de sponsorizare și publicitate, respectiv drepturi TV. Nu este o situație grozavă, dar nici nu suntem în situația pe care unii vor să o promoveze, cum că Poli Timișoara este în pericol. Suntem mai bine decât multe echipe de Liga 1 în ceea ce înseamnă datoriile.

– Care sunt obiectivele pe următoarele luni?

– În primul rând, încercăm stabilizarea situației financiare. Îmi doresc ca echipa să termine în primele opt poziții acest campionat. Este obligatoriu pentru viitor ca Poli Timișoara să joace fotbal și ne clasăm cât mai sus în campionat.

– Cum apreciați prestația echipei în 2017?

– Trebuie arătat un respect total pentru o echipă și un staff care se salvează cu minus 14 puncte. Prin această reușită, toți de la Poli merită nota 10. Iar începutul de campionat a fost unul bun, deși se poate mai bine. Îmi plac victoriile, mai puțin remizele sau înfrângerile.

– Se preconizează schimbări în lot în perioada de transferuri?

– Voi implementa o singură politică, una la care țin foarte mult. Promovarea tinerilor din centrul nostru juvenil! Ei sunt viitorul clubului și cei valoroși vor juca  100% în Liga 1. Această politică, de a evolua cu tinerii în Liga 1 o voi impune și staff-ului tehnic. Este obligatoriu să înțelegem cu toții că doar prin valorile locale, crescute în spiritual alb-violet, putem salva acest club.

Și fiindcă tot am ajuns aici, voi fi foarte riguros în ceea ce privește centrul de copii și juniori și voi face tot posibilul ca tinerii de la Poli să beneficieze de condiții bune de pregătire. Totodată,  încercăm să implementăm o soluție cu un tutore din cadrul clubului, ca tinerii să nu mai plece și să fie influențați de diverși factori externi.

– Care este situația managerului sportiv Adrian Neaga, având în vedere zvonurile din mass-media?

– Astăzi am purtat o discuție cu dl. Neaga. Nu s-a pus problema unei demisii. L-am adus la Poli Timișoara și l-am susținut. Îmi doresc să fie mai departe aici și să mă ajute și mai mult de-acum încolo. El cunoaște problemele jucătorilor și vreau să fie acel liant între conducere și jucători, să fie un element benefic pentru club.

Vreau în final să le transmit fanilor să susțină această echipă, chiar dacă vor veni momente și mai grele. Îi rugăm să vină la stadion să încurajeze jucătorii, indiferent de rezultate! Dacă vom fi mereu împreună, vom reuși să urcăm Poli Timișoara acolo unde îi este locul!

 

 

Share Now

Related Post