”Mai multă concentrare!”

Poli Timișoara se întâlnește cu Petrolul Ploiești pentru a treia oară în nici două luni. Dacă în 9 septembrie echipa noastră trecea de prahoveni cu 1-0 în Cupa Ligii, iar pe 5 octombrie cele două trupe remizau în campionat, 1-1 la Ploiești, acum va fi un duel ce va conta pentru optimile de finală ale Cupei României. Antrenorul Florin Marin a făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, avanpremiera duelul de marți, 27 octombrie, ora 21,00:

”Va fi un joc specific de calificare, meciurile din Cupă sunt diferite față de cele din campionat, deci va trebui să dăm dovadă de pragmatism și să jucăm la rezultat. Trebuie să avem o atitudine bună față de joc. Echipa care va comite mai puține greșeli decisive, aceea se va califica. La Petrolul, s-a schimbat antrenorul, acest aspect poate fi un avantaj sau dezavantaj față de noi. Nu știu dacă vor lua decizia să numească un alt antrenor sau vor veni cu antrenorii secunzi, asta depinde de ei, de ce hotărâre vor lua. Petrolul nu a arătat bine în ultimul meci cu Voluntari, asta și deoarece ploieștenii au venit după jocul cu Steaua în care au depus un efort foarte mare. Le-au lipsit jucători importanți în toate compartimentele și nu au reușit să obțină rezultat pozitiv. Dar Petrolul are jucători de valoare și calitate, care oricând pot să facă diferența!”

 

Tehnicianul a fost întrebat de jurnaliști care sunt lucrurile ce trebuie să se corijeze în jocul echipei, dar și care este situația poliștilor din punct de vedere al moralului: ”Trebuie să avem o atitudine bună de joc! În primul rând trebuie să fim concentrați și după aceea trebuie să ne organizăm foarte bine în defensivă. Apoi, să reușim să înscriem mai mult, deoarece ocazii am avut la toate meciurile. Am avut șanse mai mult decât adversarii, inclusiv la ultimul joc, cel cu CFR Cluj. Trebuie să existe mai multă concentrare, jucătorii să nu se mai precipite. Și, cel mai important este să înscriem un gol mai mult decât adversarul! Am discutat cu jucătorii, este foarte important să se recupereze în primul rând mental după aceste meciuri. Sunt bine în acest moment, sper să arătăm bine în teren, asta e important!”

Florin Marin a expus și situația absenților, lista accidentaților fiind, din păcate, una consistentă: ”Revine doar Luchin, cel care a fost suspendat cu CFR, dar iată că după ultimul joc se adaugă și Goga la lista celor accidentați, el urmând să efectueze un RMN azi. Goga nu face parte din lot, nici Sarmov care are o problemă musculară. Zicu, Popovici și Scutaru sunt și ei indisponibili.”

Share Now

Related Post