Media / ”Sunt convins că se vor rezolva problemele!”

Managerul sportiv Daniel Stanciu și antrenorul principal Florin Marin au susținut astăzi, 13 ianuarie, o conferință de presă în care au vorbit despre actualitatea de la echipă și despre perspectivele clubului.

Daniel Stanciu  a explicat opțiunea de a renunța la o parte dintre jucători: ”Am avut împreună cu staff-ul tehnic și Consiliul Director o ședință în luna decembrie și am analizat aportul fiecărui jucător și raportul calitate-preț. Am stabilit că este nevoie de o reorganizare în ceea ce privește lotul de jucători. Nu cred că s-au făcut greșeli în vară – la momentul respectiv, ne-am bazat pe acești fotbaliști care, într-un fel sau altul nu și-au adus contribuția la jocurile oficiale pe care le-am avut. Mulți dintre ei au fost nemulțumiți că nu joacă. Am luat în considerare varianta să le dăm șansa să meargă în altă parte. Nu este ceva care să se întâmple numai la Timișoara. Altele sunt datele problemei, vom evolua în play-out, din toate obiectivele pe care ni le-am propus în vară am ajuns la ultimul acum, adică să luptăm la evitarea retrogradării. E adevărat că avem probleme cu banii, știți bine motivele, Primăria și Consiliul Județean nu au achitat ratele pe care trebuiau să le onoreze, în urma controlului Curții de Conturi. Nu suntem într-o situație dezastruoasă – suntem într-o situație mai puțin plăcută. Cred că aproape toate echipele din Liga I traversează mai mult sau mai puțin o astfel de situație”

Stanciu a spus că își dorește ca efectivul să fie completat până la plecarea în cantonamentul din Turcia: ”Din jucătorii de bază, excluzându-l pe Luchin, nu a plecat niciunul. Plecări certe nu sunt decât Pap, Lazăr și Luchin. Restul, sunt în continuare ai noștri, le-am dat posibilitatea să-și caute o altă variantă. Ideal ar fi ca în Antalya să plecăm cu toți cei care dorim să facă parte din lotul pentru a doua parte a campionatului”

Managerul sportiv a explicat plecarea lui Luchin, care a avut oferte din Azerbaidjan și Georgia, dar va opta pentru Levski Sofia: ”Cât îl privește pe Luchin, se știe bine că acesta avea un salariu mare la Steaua. Avea un bonus pe care trebuia să-l încaseze în vară. A renunțat la acel bonus și a venit pe mai puțin de jumătate de salariu. Asta a fost înțelegerea: în condițiile în care în această iarnă va avea o ofertă foarte bună din străinătate va fi liberă să plece. Este o pierdere importantă pentru noi. Aș vrea și eu să-i mulțumesc lui Luchin pentru că ne-a înțeles. Am avut nevoie de el. A venit destul de târziu, refuzând o oertă din spațiul ex-sovietic pentru a veni la Timișoara. Am fost foarte mulțumit de el atât în teren, cât și în vestiar”

”Un loc superior în clasament!”

Florin Marin a explicat că este important ca lotul să fie completat pe posturile neacoperite: ”Nu îmi este teamă, dar sunt îngrijorat de situația echipei în acest  moment . În primul rând este vorba și de programul echipei și de situația lotului de jucători. În acest moment lucrurile nu sunt clare și, din punctul meu de vedere, ne va afecta în viitor. Nu mă gândesc că am retrograda, dacă lucrurile se vor rezolva pe parcurs, până nu este prea târziu. Dacă nu vom aduce jucători să facă pregătirea cu echipa, să fie la același nivel, vom avea probleme. Vreau și eu să îi mulțumesc lui Luchin, ne-a ajutat foarte mult, este o mare pierdere pentru echipă. Este nevoie de jucători pe postul pe care suntem acoperiți: în primul rând poziția de portar, avem nevoie de un fundaș, doi mijlocași centrali, de mijlocaș de bandă stângă și un atacant. Acești jucători îi doresc cât mai repede la echipă pentru a face acumulările necesare din această perioadă. Dacă vor veni târziu, va fi foarte greu să mă folosesc de ei. Am promovat șase jucători de la echipa a doua, jucători de perspectivă și mă bazez pe ei. Unii dintre ei vor face parte din lot”

Tehnicianul a dat informații și despre jucătorii reveniți după accidentări: ”Pedro Henrique mai are nevoie de o perioadă de aproximativ o lună de zile. După aceea, va intra în programul normal. Doman este recuperat și participă la programul echipei.”

Ținta lui Florin Marin pentru a doua parte a sezonului este o clasare cât mai bună: ”Sper să obținem rezultate bune în jocurile de pe teren propriu cu Voluntari și Petrolul, să reușim și la Iași un scor pozitiv. Apoi, în play-out să urcăm cât mai mult, să căutăm să câștigăm niște locuri față de poziția pe care o avem acum în clasament”

De asemenea, Florin Marin și-a exprimat încrederea în ce privește clarificarea situației financiare: ”Sunt convins că se vor rezolva problemele. Am mare încredere în dl. primar Nicolae Robu și președintele CJT, dl. Titu Bojin. În momentul în care se vor rezolva problemele, sunt convins că lucrurile vor intra în normal! ”

Daniel Stanciu: ”Situația nu este roz, dar în comparație cu alte echipe, chiar stăm bine deocamdată!”

Share Now

Related Post