Mulţumim, Aurel Şunda

Aurel Șunda, fost jucător, antrenor și director al centrului de copii și juniori la Poli Timișoara, s-a retras în această vară din activitatea profesională.
 
Câștigător al Cupei României în 1980 purtând tricoul alb-violet, „Relu” Șunda a obținut și două promovări în prima divizie ca jucător al Politehnicii. El a mai evoluat pentru CFR Timișoara, Progresul Timișoara și UM Timișoara, debutând ca antrenor la alb-negri în anul 1991.
În 1994 a revenit la Poli, cu care a promovat în Divizia A ca antrenor secund în 1996. Șunda i-a pregătit pe alb-violeți din postura de „principal” în a doua parte a sezonului 1996-1997, unul încheiat cu retrogradearea Politehnicii din prima divizie, deși a fost un an în care Dinamo și Steaua au pierdut la Timișoara. Revenit la UMT, Șunda a reușit o promovare spectaculoasă în Divizia A în anul 2000, ispravă repetată și cu Apulum Alba Iulia în 2002 și CFR Cluj în 2004.
 
După aproape zece ani petrecuți la mai multe cluburi cu renume din țară, precum Oțelul Galați, Jiul Petroșani sau FC Brașov, a pregătit-o din nou pe Poli în sezonul 2013-2014. Ulterior, a ocupat postul de director al Centrului de Copii şi Juniori de la clubul nostru, fiind totodată director tehnic în mandatul ca antrenor al lui Rică Neaga, din 2018.
 
Clubul nostru îi mulțumește nespus pentru tot efortul depus în numele Politehnicii, pentru toate amintirile create în fotbalul românesc, şi îi doreşte multă sănătate şi împlinire!
Share Now

Related Post

blog-grid

Situația la zi

blog-grid

Comunicat 17.05.2021