”Nu poate exista nicio fuziune. Poli înseamnă Timișoara și aparține acestui oraș!”

Interviu cu dl. Radu Birlică, administrator special al clubului Poli Timișoara

-Deunăzi, s-a definitivat staff-ul tehnic cu care Poli va demara, sub comanda lui Valeriu Răchită, pregătirile pe 15 ianuarie. Cum apreciați numirea dlui Răchită, mai ales că va avea și prerogative de manager general pe latura sportivă?

-Cred că alegerea dlui Răchită este cea mai bună în acest moment pentru Poli Timișoara. A demonstrat în timp că este un antrenor valoros și că poate construi echipe de calitate. În plus, și-a dorit foarte mult să vină la noi, pentru a ne ajuta să ne îndeplinim obiectivul salvării de la retrogradare. Am ales să-i oferim și atribuții de manager general pe plan sportiv deoarece are experiența de a discuta cu jucătorii și este extrem de priceput în tot ceea ce înseamnă latura fotbalistică. Noi avem experiența administrativă, domnia sa are expertiză și competență pe tot ce înseamnă sectorul sportiv.

Sper să se impună, are toată susținerea noastră în munca pentru a rămâne în Liga 2

-Se tot vorbește despre o fuziune cu Sportul Snagov. Care este poziția dvs. în această poveste?

-Din start, trebuie spus că orice fuziune este exclusă din punct de vedere juridic. Pot exista diferite variante, însă nu se pune problema de nicio fuziune. Există o soluție clară: salvarea de la retrogradare și găsirea unui investitor care să o readucă pe Poli Timișoara în prima ligă!

Nu ar putea exista sub nicio formă vreo fuziune, atâta timp cât Poli înseamnă Timișoara și este a acestui oraș. Orice imixtiune externă este neavenită. Din punctul meu de vedere este clar, nu mai are sens nicio discuție pe această temă!

-Care este situația activității clubului la baza sportivă ”Electrica”?

-Când am decis să ne mutăm în acest complex sportiv, a fost o hotărâre luată din rațiuni economice. Dar pot să spun că am găsit o bază sportivă bine pusă la punct, care poate fi îmbunătățită mai departe.

Am primit asigurări din partea directorului STPT, dl.Nicu Bitea, cel care ne-a ajutat foarte mult, că vom fi spriiniți în continuare. Ne-a susținut enorm, chiar dacă nu este din fotbal.

Mai departe ,dorim să înnoim mai multe aspecte acolo: de la accesul publicului, la facilitățile pentru mass-media, dorim să sporim confortul spectatorilor. Este stadionul orașului, înainte de toate, și vrem ca arena ”Electrica” să fie una de care să beneficieze orice echipă timișoreană. În acest sens, am propus dlui Bitea să consolidăm anumite facilități, precum amenajarea unui mini-hotel sau unui restaurant pentru fotbaliști, dar asta face parte dintr-un proiect pe termen mediu.

În final, vreau să reamintesc faptul că ne așteaptă un 2019 foarte greu, din toate punctele de vedere. Eu cred în șansele noastre de salvare, atâta timp cât ele există și sunt reale. Toți credem în capacitățile clubului și echipei și vom munci pentru rămânerea în Liga 2!

Pe această cale, le doresc tuturor suporterilor noștri, precum și celor care sunt mereu alături de club, să aibă un Crăciun frumos, alături de familii, și să beneficieze de un 2019 mai bun și mai reușit, alături de Poli Timișoara!

Share Now

Related Post