”O adevărată finală pentru noi!”

Luni, 1 mai, de la ora 17,30, Poli Timișoara va juca în etapa a 8-a din play-out, pe teren propriu, contra celor de la FC Botoșani. Adversarii de luni au fost în ultimii ani una dintre cele mai incomode formații din Liga 1 pentru echipa noastră. Practic, în cele opt dueluri consemnate până pe 10 martie a.c, Poli câștigase o singură dată. În seara zilei de 10 martie, ”alb-violeții” lui Ionuț Popa au reușit să învingă în deplasare cu 2-1, întrerupând astfel o serie imbatabilă a Botoșaniului.

Așadar, Poli are un ascedent moral în victoria cu 2-1 din prima etapă a play-out-ului, pe terenul Botoșaniului, dar jocul de luni este considerat unul extrem de dificil de către poliști. Antrenorul Ionuț Popa a declarat în conferința de presă săptămânală a staff-ului că jocul cu echipa pregătită de Leo Grozavu este ca o finală pentru Poli: ”Întâlnim o echipă agresivă, cu jucători foarte buni pe flancuri, mă refer la Roman și Golofca. Au un portar bun, l-am antrenat și eu, mai este și Elek, un jucător valoros. Revine și antrenorul Leo Grozavu pe bancă, el este un motivator excelent. De altfel, de când a fost readus Leo Grozavu, echipa lor are un parcurs ascendent”.

Din păcate, vechea problemă a accidentărilor persistă. Vor lipsi Poparadu, Doman, Șeroni, Bărbuț, Fucek, iar Bocșan și Cânu sunt incerți. Ultimul a fost menajat în duelul cu Astra (1-4) din turul semifinalelor Cupei României. În atari condiții, Ionuț Popa consideră duelul de luni drept unul esențial: ”Este ca o adevărată finală pentru noi. Dacă învingem, mergem mai departe cu șanse de salvare, dacă nu, ne vom împotmoli”.

Share Now

Related Post