Ovidiu Petre: ”Obiectivul nu are cum să fie altul decât promovarea!”

Joi, 5 iulie, Ovidiu Petre (36 de ani) a fost numit în postul de director sportiv al clubului Poli Timișoara. Fostul mijlocaș central al echipei naționale, de două ori legitimat în ”alb-violet”, a oferit un scurt interviu pentru site-ul nostru oficial, ocazie cu care și-a expus gândurile cu care pornește la un nou drum în fotbal…

Cum ai reacționat când a venit oferta de la Poli?

–  Cam asta mi-am dorit să fac după ce mi-am încheiat cariera de jucător. În privința antrenoratului, am spus că nu e de mine. Mi-am zis că dacă ar fi să activez în continuare în fotbal, să mă axez pe această latură.

De ce nu te-ai axat pe o carieră pe banca tehnică?

–  Recunosc că primul gând era, de fapt, să fiu antrenor, dar după ce mi-am depus actele, am renunțat la idee după o săptămână.

Cu ce gânduri la drum?

– Când mi s-a dat șansa de a lucra aici, mi-am spus: ”De ce nu?” Dacă tot partea administrativă sau de management sportiv mă atrage cel mai mult…. Am zis să îmi încep noua experiență în fotbal aici, să pun umărul să facem ceva bun pentru Poli.

Ai avut foarte puține ieșiri publice, nu prea s-a mai știut nimic de tine de când te-ai retras de pe teren, în vara lui 2015…

–  Nu mai aveam de ce să ies în față… Am stat cu familia o lungă perioadă. Mi-am dorit să fiu ceva mai multă vreme alături de cei apropiați, chiar nu am fost la foarte multe meciuri. Trebuia să vină și acest moment! Dacă tot e să vii din fotbal, e bine să și dai ceva înapoi. Dacă poți să ajuți… Sper să fie de bun augur această mutare. Nu-mi doresc altceva decât să îmi indeplinesc sarcinile, să ajut echipa și să ne îndeplinim obiectivele.

– Cum ai caracteriza lotul și jucătorii testați în aceste zile?

–  E prea deveme să-mi fac o părere despre echipa. Am venit de două zile doar, nu este încă momentul. Dar îmi voi spune opinia după ce va trece o perioadă de timp, cel mai sigur după revenirea din cantonament.

– Cum vezi noul sezon al Ligii 2?

–  Cred că va fi o ligă secundă mult mai disputată față de celelalte ediții din anii anteriori. Sunt formații cu tradiție, care își propun lucruri îndrăznețe. Cu siguranță, va fi un campionat de Liga 2 foarte competitiv.

– Revenind la tine, care îți vor fi atribuțiunile?

–  Voi fi aproape de echipă, cu toate problemele care se vor ivi. Să sperăm că nu vor fi multe. Voi fi liantul dintre conducere și formație.

Vei lucra cu Ionel Ganea, voi amândoi sunteți foști internaționali. Cum preconizezi colaborarea voastră:

– Îl știu pe Ionel de la echipa națională. La fel ca și mine, și ca toți cei care lucrează în club își dorește maxim  ce se poate realiza. Sunt convins că vom avea o relație bună și sper să ne îndeplinim obiectivul.

–  Obiectivul fiind…?

–  Nici nu mai are sens să vorbim… Promovarea în Liga 1, nici nu are rost să vorbim despre altceva!

– În final, care este mesajul tău pentru  fanii echipei?

–  Îmi doresc să să vină alături de băieșți, să susțină echipa, fiindcă sigur va fi bine în cele din urmă pentru Poli Timișoara!

Share Now

Related Post