Poli – Astra / ”Pornim cu șanse egale”

Poli Timișoara revine în Liga 1 Betano după calificarea în optimile de finală ale Cupei României, duelându-se sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 20,45, pe teren propriu, cu Astra Giurgiu, în etapa a 16-a. Formația noastră trece printr-o perioadă nereușită în campionat, ultima victorie în Liga 1 Betano înregistrându-se în etapa a 9-a, 2-1 pe terenul celor de la Dinamo București.

Mai mult, adversarul de mâine este una dintre echipele care au o statistică favorabilă contra lui Poli. Formația noastră a repurtat o singură victorie contra Astrei în Liga 1 Betano: 2-0 în noiembrie 2016, când au marcat Șeroni și Pedro Henrique. În rest, s-au consemnat cinci victorii ale giurgiuvenilor, precum și o remiză, 2-2, pe terenul Astrei, în 2015. De asemenea, Astra a câștigat cele două partide directe din semifinalele Cupei României, 4-1 și 3-0, în primăvara acestui an.

Antrenorul nostru, Ionuț Popa, a vorbit despre calitățile oponenților de sâmbătă: ”Astra este o fostă campioană, o echipă care a trecut prin momente grele. Dar și-a revenit, și-a luat mai mulți jucători valoroși, precum Le Tallec, care a fost la Liverpool. A revenit Seto, îl are pe Ioniță, un fotbalist care cochetează cu echipe din Europa. Astra este o formație care-și dezvoltă jocul pe părțile laterale, este foarte greu de învins, dar nu e imposibil. Sper ca băieții să dea totul pe teren, au obligația morală a lupta până la ultima picătură de energie”.

Mijlocașul Gabriel Vașvari crede că nu există o favorită certă: ”Părerea mea este că pornim cu șanse egale în jocul cu Astra. Este un meci dificil, Astra și Botoșaniul sunt surprizele acestui campionat. Atmosfera este bună după victoria din Cupă, aveam nevoie de o victorie”.

Din păcate, continuă indisponibilitățile. Artean este suspendat, iar Cânu, Șeroni, Străuț și Drăghici sunt accidentați.

Meciul va fi arbitrat de Sebastian Colțescu (Craiova), asistat de Adrian Radu Ghinguleac (București) și Ciprian Florin Danșa (Satu Mare). Rezervă: Andrei Florin Chivulete (București).

Share Now

Related Post