Poli – CSC Dumbrăvița 0:2 (0:0)

Îi puteți susține pe alb-violeți cumpărând un bilet virtual de pe site-ul nostru.

Returul continuă să provoace multe frustrări alb-violeților, care deși luptă exemplar în fiecare meci, sunt lipsiți de șansă și de puțină inspirație în momentele decisive. Și astăzi, într-un joc de la egal la egal în fața alb-verzilor dumbrăvițeni, eficiența la finalizare a făcut diferența.

O primă repriză împărțită

Înainte de primul fluier al partidei, s-a ținut un moment de reculegere în amintirea lui Ionuț Popa, care astăzi ar fi împlinit 68 de ani. Alb-violeții au prezentat un banner făcut de galeria clubului, BFD: „Nea Popa, în suflet te-am păstrat, legenda rămâne vie, nu te-am uitat.”

Odată începută partida, băieții noștri au fost primii care și-au creat șanse, cea dintâi venind chiar în primul minut, când Sevici n-a reușit să lovească mingea dintr-o poziție favorabilă la o centrare venită din flanc. Același Sevici a trimis pe lângă din interiorul careului (min. 7), înainte ca Mitresă-l deschidă ideal pe Sporin, rămas singur cu portarul, mijlocașul nostru a trecut de Popeț și a înscris în poarta goală, însă reușita a fost anulată pentru ofsaid (min. 13) – la mustață. De pe la mijlocul reprizei au început să se facă simțiți și oaspeții în atac, în special prin șuturi de la distanță – unul trecut puțin pe lângă bara porții lui Toma (min. 25). Semnificativă a fost și șansa lui Rus, care a trimis cu capul pe lângă din poziție bună (min. 28), înainte ca Toma să prindă cu siguranță la o acțiune periculoasă, finalizată moale (min. 31).

Alb-violeții putea deschide scorul cu cinci minute înainte de pauză, când Românu a fost deschis ideal de Daminuță peste apărarea adversă, a avut prim planul în fața ultimului fundaș, însă acesta s-a repliat și faza s-a soldat doar cu un corner (min. 40).

Un gol rapid și alergarea după egalare

Cum ocaziile se răzbună, imediat după pauză oaspeții au deschis scorul, centrarea lui Motreanu din flancul drept găsindu-l demarcat pe Mura, care a trimis cu capul din apropiere și l-a învins pe Toma (min. 48). Echipa noastră a resimțit șocul primirii golului, iar intervenția lui Toma a fost esențială pentru a menține ecartul de pe tabelă (min. 60). În ultimele douăzeci și cinci de minute, Daminuță și compania au găsit resurse nebănuite de energie și au pus multă presiune pe adversari, iar după ce Popa a trimis cu capul puțin pe lângă (min. 65), am beneficiat de o mare șansă de egalare: Toboșaru a pornit pe contră din propria jumătate, a trecut de un adversar, i-a dat o pasă extraordinară cu exteriorul lui Sevici. Acesta a rămas singur cu Popeț, a trimis moale în primă fază, mingea i-a revenit din respingerea portarului, iar șutul puternic care a urmat a fost scos de către un adversar de pe linia porții (min. 67).

Finalul a fost unul deschis, cu șanse pentru ambele echipe. Toma a boxat bine la o centrare periculoasă (min. 76), înainte ca Daminuță să trimită peste din afara careului (min. 78). Intervenția lui Stoia în propriul careu a salvat un gol ca și făcut, în vreme ce la cealaltă poartă Popeț a făcut același lucru, respingând de la vinclu șutul lui Dincă din 22 de metri (min. 90). La ultima fază, un corner pentru formația noastră, ne-am descoperit, oaspeții au respins și au ieșit pe contră, iar după o cursă extraordinară de șaizeci de metri, Mura și-a trecut în cont dubla și a închis partida (min. 90+2).

Poli: Toma – Dincă, Cochințu, Stoia, Popa – Sporin, Daminuță – Românu (75, Hitian), Mitre, Chiriac (58, Toboșaru) – Sevici (87, Buzdugan)

Dumbrăvița: Popeț – Motreanu, Telescu, David, Coroiu – Udrea, Jichici – Morariu (70, Pițuc), Rus (81, Ferțu), Ștefan (46, Mura) – Făgărășanu

Răzvan Ionilă: „Ne lipsește golul”

Secundul echipei noastre a făcut analiza tactică a partidei de ieri după-amiază: „Din păcate nu reușim să dăm gol. Problema principală este că jucăm fără vârf – nu este nici postul lui Sevici, nici al lui Buzdugan. Ajungem în douăzeci de metri, ajungem în careu, ne creăm ocazii, dar ne lipsește golul. Din punct de vedere tactic am stat bine în teren, am închis spațiile, am aglomerat zona unde era mingea pe faza de apărare. La recuperare, pe mingea a doua, am fost un pic depășiți, acolo cred că am pierdut puțin ritmul, dar în principiu a fost bine. Am întâlnit o echipă arțăgoasă, am observat că au plecat și jucători de la ei, dar eu cred că un egal era echitabil”.

Lipsa victoriilor apasă pe echipă, chiar dacă nu există o presiune a obiectivului pentru alb-violeți: „Orice înfrângere e greu de digerat, și pentru staff, dar în special pentru jucători, fiindcă sunt tineri, au nevoie de moral. Am văzut cât de greu le-a fost emoțional jucătorilor care au ratat în aceste meciuri – Hitian, la doar 15 ani, a ratat singur cu portarul și a suferit mult după, acum și Sevici a încheiat în lacrimi meciul. Sunt lucruri normale, te afectează. Ei n-au mai întâlnit oportunitățile astea, să joace constant, să ajungă singur cu portarul, inclusiv în cazul lui Sevici, care abia în acest an are continuitate. Partea plină a paharului este că capătă experiență, iar dacă progresează și vor juca mai sus, o să-i ajute aceste trăiri. 

Știm la ce ne-am înhămat, știm situația lotului, care este destul de fragilă, dar mergem mai departe. Mai sunt două etape, băieții n-au presiune, trebuie să joace pentru ei înșiși, să crească în valoare, să-și facă un drum în fotbal”.

sustineipealbvioleti

Share Now

Related Post

blog-grid

Situația la zi

blog-grid

Comunicat 17.05.2021