Poli – Ghiroda și Giarmata Vii 1:4 (1:1)

Îi puteți susține pe alb-violeți cumpărând un bilet virtual de pe site-ul nostru.

Acest retur a fost unul trist și teribil de frustant pentru băieții noștri, disputat de multe ori după același scenariu – prestații pozitive, partide pierdute ori la limită, ori cu desprinderi pe final ale adversarilor. Locul șase ocupat la final este, având în vedere situația clubului, unul onorabil, chiar dacă cu toții ne-am fi dorit să repetăm succesul din turul campionatului.

Al doilea gol al returului

Debutul partidei a fost excelent, iar alb-violeții au deschis scorul foarte repede: Mitre a reușit o trecere în flancul drept, a centrat lung și Românu a apărut nemarcat, trimițând din prima în plasă (min. 3). A fost prima reușită în alb-violet la seniori a jucătorului crescut la Centrul de Copii și Juniori al clubului. Acesta putea chiar să-și dubleze avantajul, însă mingea trimisă din interiorul careului a trecut pe lângă poartă (min. 6). Oaspeții au intrat apoi în joc și au început să pună presiune, iar după ce Rosus a trimis în bară din apropiere, la un corner (min. 8), Kayondo a ciupit o minge care aproape a trecut de Filip (min. 10). Golul egalizator a venit la un corner, ghirodenii beneficiind de aportul unor jucători cu talie, iar reușita i-a aparținut fostului fundaș al clubului nostru, Mihai Hecsko (min. 20).

Jocul s-a reechilibrat după egalare, iar până la pauză cea mai mare ocazie ne-a aparținut, atunci când Mitre a încercat un șut plasat din interiorul careului, mingea fiind reținută de Mosoarcă (min. 33). Oaspeții au avut și ei două jumătăți de ocazie, mai importantă fiind cea a lui Drăghici, alt fost alb-violet, însă acesta nu și-a cadrat lovitura de cap (min. 34).

Alb-violeții nimeresc bara, adversarii nu iartă

Băieții noștri au ieșit bine de la cabine, iar chiar dacă Drăghici n-a reușit să cadreze două libere din preajma careului (min. 48, min. 55), alb-violeții au avut mai mult inițiativa. Marea șansă pentru desprindere i-a aparținut lui Buzdugan, atacantul nostru executând aproape perfect o lovitură liberă din zonă centrală, de la 25 de metri, însă șutul a scuturat bara, înainte de a fi trimisă peste de Românu (min. 69). Același Buzdugan a fost aproape de gol la șutul trimis din unghi și respins de Mosoarcă (min. 76), iar așa cum se întâmplă în fotbal, am fost pedepsiți la următoarea fază , după ce o minge centrată din flancul drept l-a găsit pe Drăghici în careul mic, acesta îndeplinind o simplă formalitate pentru a-și readuce echipa în avantaj (min. 77). Același Drăghici a pus capul la o centrare din lovitură liberă și, așa cum ne-a fost norocul, mingea a lovit bara, a căzut pe linie, intrând apoi în plasă (min. 83).

Deși n-au căzut fizic sau moral, căutând în continuare golul cu o bună prezență în jumătatea adversă, eficiență adversarilor i-a taxat aspru pe alb-violeți, ultimul gol al partidei venind din partea lui Kayondo, pe o contră, cu toată opoziția lui Filip și intrarea la sacrificiu a lui Cochințu (min. 90).

Poli: A. Filip – Turdean, Cochințu, Stoia, Popa – Sporin, Chiriac – Românu (70, Dincă), Mitre, Sevici – Buzdugan (78, Hitian)

Ghiroda: Mosoarcă – Mancaș (65, Cluci), Paunchici (78, Pițigoi), Rosus, Stupu (65, Grancea), Costea (46, Volosciuc), Velcan (89, Scafaru), Hecsko, Precup, Kayondo, Drăghici

Silviu Bălace: „Am pus pasiune în ceea ce am făcut, cu bunele și cu relele noastre”

Analiza meciului oferită de antrenorul nostru principal reiterează frustrarea cauzată de neșansă: „La fel ca și până acum: ocazii, ne-a lipsit șansa, dar nu ne plângem, cu toate că am fost nervoși la final. Așa cum am spus după fiecare meci, am tot respectul pentru băieți, de ce au realizat în condițiile date. Sper să fi fost oameni să-i fi văzut la meciurile din acest retur, fiindcă au demonstrat-o și astăzi, au calitate, au caracter, mai ales că au fost doar treisprezece jucători la acest ultim meci. Am și deschis scorul, păcat că n-am avut șansă la lovitura liberă care a lovit bara, fiindcă se putea închide jocul”.

Pentru prima oară, tânărul Bogdan Turdean (n. 2002) a fost titular într-o partidă de campionat: „A făcut-o foarte bine, l-am felicitat, a fost primul meci în care a jucat 90 de minute. A debutat campionatul trecut la Tg. Cărbunești, n-a prins multe minute, dar și-a făcut datoria. Toți băieții ar fi putut beneficia de mai multă implicare, mai multă răbdare în perioada formării lor, acum sper că atât el, cât și colegii lui o să rămână cu ceva de la noi. Am pus pasiune în ceea ce am făcut, cu bunele și cu relele noastre, suntem și noi la început de drum, facem greșeli, important este să avem tăria s-o recunoaștem. Ar fi bine să facă toată lumea acest lucru”.

Bălace a concluzionat cu câteva gânduri despre viitor și pentru suporteiri echipei: „Vom vedea ce se va întâmpla mai departe la club, se știe că am fost lăsați singuri, dar nu este un subiect pentru acest moment. Doresc tuturor suporterilor un Paște liniștit și le mulțumesc pentru susținerea oferită de-a lungul acestui retur dificil”.

 

sustineipealbvioleti

Share Now

Related Post