Poli – Gloria Lunca Teuz Cermei 2:2 (4:6 d. p.)

Alb-violeţii părăsesc Cupa României la capătul unui meci echilibrat, iar golurile semnate de Matiş şi David Bălace, ultimul un junior de doar 16 ani, au fost anulate de două şuturi de la distanţă ale oaspeţilor, expediate de Bodri şi Salka.

Primele 25 de minute ale partidei au fost de tatonare, în care Cermeiul şi-a arătat intenţia de a încerca poarta cu şuturi din afara careului, care nu şi-au găsit însă ţinta. De partea noastră, Rosenblum a avut o ocazie bună de a deschide scorul cu un şut din interiorul careului, în diagonală (min. 16), fără ca mingea să prindă spaţiul porţii. Golul a venit după o fază prelungită de atac, centrarea lungă a lui D. Bălace găsindu-l pe Călin, care a scăpat de un adversar şi a trimis în faţa porţii către Matiş, acesta înscriind astfel la debut în alb-violet. Tot la debut a înscris şi tânărul Bălace, un gol cu şansă, mingea sa lungă trecând peste portarul advers şi poposind în plasă (min. 40). După numeroase tentative de la distanţă, prima care a prins poarta s-a dovedit cu succes pentru Gloria, şutul din 25 de metri al lui Bodri învingându-l pe Toma (min. 43).

Din păcate, avantajul nostru n-a ţinut decât cinci minute după reluare, un alt şut din afara careului, la capătul unei curse de efect în flancul nostru drept, intrând cu boltă peste Toma (min. 51). Puteam reveni în avantaj câteva minute mai târziu, dar şutul lui Rosenblum a mers în plasa laterală, în vreme ce lovitura de cap a lui Călin, din poziţie foarte bună, nu a prins cadrul porţii (min. 56). Am şi înscris în minutul 60, un gol al lui Rosenblum anulat pe motiv de ofsaid, după ce şutul lui Românu fusese respins în prealabil de portar. Ulterior, jocul a devenit unul de luptă la mijlocul terenului, cu oaspeţii aproape de gol în două rânduri în ultimul sfert de oră, Toma intervenind bine. Marile şanse de gol înainte de final ne-au aparţinut însă, căci în prelungirile timpului regulamentar Călin a trimis peste din prima la cornerul lui Daminuţă, iar imediat Matiş a beneficiat de o eroare a defensivei adverse şi a scăpat singur cu portarul, dar şi-a prelungit prea mult mingea.

În cele două reprize de prelungiri niciuna din echipe nu a fost foarte incisivă, oboseala spunându-şi cuvântul. Astfel, meciul a ajuns la penalty-uri, unde Daminuţă şi Bilia au marcat pentru alb-violeţi, însă şutul lui Sporin a fost prins de portar, în vreme ce Ochea nu şi-a cadrat lovitura. Cermeienii nu au făcut erori şi s-au impus, astfel, la finalul jocului.

Poli: Toma – D. Bălace (73 Daminescu), Bilia, Sporin, Plută (46 Popa) – Hecsko, Daminuță – Rosenblum (78 Ochea), M. Călin (97 Mitre), Românu (73 Foca) – Matiș

Cermei: Stănilă – D. Filip, R. Iuga, Sabău, Mohaci (46 Pașcu) – D. Lazăr, Salka (89 D. Pop) – Gruiescu, L. Bodri (R. Țurcanu), Răzban (74 Șimăndan) – Ciubotariu (67 Bulza)

Share Now

Related Post