Poli – Progresul Pecica 0:3 (0:1)

Îi puteți susține pe alb-violeți cumpărând un bilet virtual de pe site-ul nostru.

Uneori, rezultatul de pe tabelă nu redă diferenţa de joc dintre echipe, aşa cum a fost cazul astăzi, când chiar dacă Progresul a arătat echipa mai matură, diferenţa a fost făcută de două-trei momente cheie.

Un gol bombă înclină balanţa primei reprizei

Chiar dacă partida a fost echilibrată ca posesie şi acţiuni, oaspeţii au ştiut mai bine să-şi finalizeze fazele. Toţi foştii alb-violeţi, Bilia, Rosenblum şi Călin au fost titulari la Pecica, iar prima ocazie i-a aparţinut lui Călin, care a mişcat bine în colţul careului nostru, dar şutul său a fost atenuat şi prins de Toma (min. 3). Ulterior, Şimon a încercat poarta de la distanţă, fără să cadreze (min. 4), înainte ca băieţii noştri să intre mai bine în meci. Jocul a fost în mare echilibrat, însă oaspeţii au insistat cu şuturi de la distanţă, o abordare care avea să dea roade când Capătă, tatonat de Românu, a trimis puternic din 25 de metri, mingea depăşindu-l pe Toma şi intrând în poartă (min. 38). Deşi am stat sus în terenul advers după gol, nu am reuşit să fim periculoşi, iar după pauză era clar că echipa avea nevoie de puţină inspiraţie pentru a reveni pe tabelă.

Insistenţe alb-violete, însă înfrângerea s-a tranşat în ultimele minute

Ca atitudine, băieţii au arătat bine la reluare, dar problemele în ultima treime au persistat. Toboşaru a fost cel mai activ în preajma careului advers, iar după o acţiune de efect, a trimis tare în faţa porţii, însă Chiriac nu a ajuns la minge (min. 64). Acelaşi Toboşaru a încercat o execuţie rapidă, pe o minge lungă, dar portarul a fost pe fază (min. 75), iar la centrarea bună a lui Popa din flancul stâng, Buzdugan raşchetat mai mult mingea, nereuşind s-o redirecţioneze spre poartă (min. 78). Finalul a fost unul deschis, Toma intervenind la şansa lui Răchită (min. 84), înainte ca lovitura de cap a lui Cochinţu să fie prea moale pentru a da probleme portarului (min. 86). Apoi, la o fază în care Dincă era accidentat pe marginea terenului şi pregăteam schimbarea, am pierdut posesia şi Progresul ne-a pedepsit, tânărul Răchită înscriind cu un şut pe lângă Toma (min. 87). N-am avut şansă nici trei minute mai târziu, când şutul lui Şimon din afara careului a prins o deviere din piciorul lui Cochinţu, balonul a trecut peste Toma, a căzut pe bară şi de acolo i-a revenit lui Bozian, care a îndeplinit o formalitate. Aşadar, partida s-a încheiat frustrant pentru alb-violeţi, care nu pot fi însă criticaţi pentru maniera în care au abordat partida.

Poli: Toma – Dincă (88, Murariu), Cochințu, Stoia, Popa – Sporin, Mitre (57, Dorobanţu) – Românu (57, Chiriac), Daminuţă, Toboșaru – Sevici (57, Buzdugan)

Progresul: Dagău – Rosenblum, Bilia, Wild, Aldan, Călin (46, Smith), Iuga, Capătă (82, Saizu), Rădulescu (61, Răchită), Bozian, Şimon

În altă ordine de idei, clubul nostru îşi cere scuze pentru problemele tehnice de la transmisiunea meciului de astăzi. Pentru un live-video de calitate depindem de infrastructura de la Baza Electrica, unde a intervenit o defecţiune la conexiunea de internet, însă avem încredere că alături de administratorii bazei, vom rezolva această situaţie până la următorul meci de pe teren propriu. Vă mulţumim pentru înţelegere!

R. Ionilă: „Experienţa a făcut diferenţa”

Secundul echipei noastre, Răzvan Ionilă, a comentat partida la finalul meciului: „Ca joc, ca angajament, ca aşezare în teren am stat foarte bine, însă la experienţă s-a făcut diferenţa, Pecica beneficiind de mai mulţi jucători de calitate. S-a văzut, o execuţie inspirată a rupt echilibrul, iar la golul doi ne-am arătat frăgezimea, am gestionat greşit o fază în care eram cu om în minus, pe fondul unei accidentări, dar aveam posesia. Din păcate nu reuşim să ne creăm ocazii clare, avem mai mult oportunităţi, ajungem în faţa porţii şi nu prea ştim ce să facem cu ea. Asta este, din asemenea experienţe învăţăm. Este păcat de efortul făcut de băieţi, dacă cineva vede rezultatul, crede că n-am contat, însă scorul este unul mincinos”.

 

sustineipealbvioleti

Share Now

Related Post

blog-grid

Comunicat 13.09.2021

blog-grid

Comunicat