Poli – Șoimii Lipova 0:1 (0:1)

Îi puteți susține pe alb-violeți cumpărând un bilet virtual de pe site-ul nostru.

Deși nici al doilea meci al primăverii nu a adus puncte în contul alb-violeților, aceștia au arătat din nou că nu sunt cu nimic mai prejos față de echipele care dispun de toată susținerea necesară pentru a lupta la fruntea clasamentului.

O execuție personală inclină balanța

A fost evident încă de la debut că partida va fi una de luptă, atât pe fondul atitudinii arătate de cele două formații, cât și având în vedere starea precară a gazonului de pe stadionul Electrica. Ocaziile s-au lăsat așteptate, deși jocul a fost unul deschis spre foarte deschis, mijlocul terenului fiind deseori sărit la construcție, mai ales de către oaspeți. Prima mare ocazie de gol a venit pe o contră, Românu fiind deschis spre poartă de Toboșaru, însă portarul a blocat în două rânduri, ca apoi balonul să sară la Sevici, lovit de un adversar, fără ca arbitrul să dicteze ceva (min. 19). În replică imediată, oaspeții au scăpat supranumeric spre poartă, intervenția portarului Toma fiind decisivă în a salva o situație iminentă de gol. Meciul a rămas unul plăcut ochiului, cu Șoimii ceva mai activi la finalizare și Toma la post, în special la o liberă din douăzeci de metri (min. 35). Golul a căzut imediat după această fază, execuția lui Vlad Filimon din colțul careului poposind aproape de vinclul porții, un șut surprinzător al jucătorului galben-negru (min. 36). Deși alb-violeții au fost mai proactivi, ocaziile au întârziat să apară, iar scorul pauzei a rămas cel stabilit de Filimon.

Alb-violeții ratează cele mai mari ocazii

Partea secundă s-a disputat în aceiași termeni, cu Șoimii rupți la mijloc și băieții noștri căutând culoare spre poarta adversă. Au început să apară galbenele la oaspeți, care au căutat să fragmenteze jocul și au sfârșit în a fi averitzați în cinci rânduri. Jocul ofensiv al echipei noastre a suferit, iar în aceste condiții prima ocazie a reprizei a fost a galben-negrilor, cu Trip la finalizare, șutul său fiind prins relativ ușor de Toma (min. 70). Meciul putea lua însă altă turnură cinci minute mai târziu, când Daminuță a înțepat o minge peste apărare pentru Toboșaru, acesta i-a centrat în careu lui Buzdugan, care a pus latul…dar mingea a ocolit de puțin colțul lung al porții adverse (min. 75). A fost cea mai bună șansă de egalare a lui Poli, iar deși am rămas activi și am pus presiune până la ultimul fluier, nu am reușit să obținem măcar un punct de această dispută.

Poli: Toma – Dincă, Cochințu, Stoia, Popa – Sporin, Daminuță (84, Dorobanțu) – Românu (66, Chiriac), Mitre (84, Hitian), Toboșaru – Sevici (66, Buzdugan)

Lipova: Iliescu – Nagy, Popa, Polgar, Prună – Trip (71, Vlad), Pop, Salhi, Filimon (88, Gavrilă) – Trabalka (71, Gherasim), Paulevici (65, Ardelean)

De remarcat debutul lui Darius Hitian, jucător născut 2006 și crescut de Galaxy Timișoara, care ultima oară a evoluat la grupele noastre de juniori.

Antrenorii mulțumiți de efortul echipei

Silviu Bălace și-a elogiat elevii la finalul partidei: „N-ai ce să reproșezi acestor băieți, niciunuia. Am avut meciurile astea grele, atâția câți suntem noi, zece, cincisprezece, douăzeci, iar jucătorii au demonstrat că au calități, că pot să fie puternici mental. Cu doar câteva săptămâni de pregătire, și alea improvizate, s-au dăruit fizic, pe un teren extraordinar de greu. Le-am insuflat că au valoare și dacă cred în ei, o s-o vadă și alții. Băieții își respectă meseria, sunt 100% dăruiți, au fost la înălțime”.

Diferența astăzi a făcut-o inspirația la finalizare: „Am avut două greșeli la finalizare, singuri cu portarul, poarta în față, asta ne-a costat, altfel cred că puteam și câștiga acest joc. Consider că am pierdut două meciuri din care puteam obține mult mai mult, cu tot respectul pentru adversarii noștri. Niciodată nu vreau să ne căutăm scuze, noi am acceptat situația asta, o ducem până la capăt. Doar așa ne putem dezvolta mentalitatea și gândirea, să devină așa cum ar trebui să fie în țara asta”.

Bălace a ținut să puncteze și marea frustrare pe care o resimte în ceea ce privește situația clubului: „Problema este că simțim că suntem ai nimănui, că suntem singuri. Suntem o mână de oameni care ne implicăm cât de cât în destinul acestei echipe, care asigurăm că lucrurile au o formă, un conținut. Echipa….nu pare să reprezinte Timișoara, fiindcă nimeni nu este alături de noi, doar alții sunt băgați în seamă, efortul nostru este ignorat cu desăvârșire”.

 

sustineipealbvioleti

Share Now

Related Post