Poli Timișoara – ACSO Filiași 1:2 (0:0)

Alb-violeții au fost învinși în primul meci disputat pe teren propriu în acest sezon.

Cu doi jucători noi în primul unsprezece, Sebastian Velcotă și Raul Popa, echipa pregătită de Petre Vlătănescu și Pavel Velcotă a arătat foarte bine în primele douăzeci de minute, timp în care am dominat partida. Am avut parte de patru acțiuni bune atac, prima chiar la debutul jocului, când șutul lui Velcotă a trecută pe lângă (min. 1) și apoi a urmat o fază frumos construită în flancul stâng și finalizată de Ochea din interiorul careului, însă pe direcția portarului (min. 6). A urmat un șut bun al lui Iseini, scos de portar (min. 15), înainte ca jucătorii noștri să scape pe o contră trei contra doi, pe care n-am reușit s-o finalizăm.

Oaspeții au intrat în joc după această perioadă de dominare și și-au creat trei ocazii mari, primele două scoase de Mosoarcă (min. 30 și min. 33) și ultima cu o minge trecând de puțin pe lângă colțul lung (min. 41).

Partea secundă a debutat cu o schimbare în efectivul nostru, Cochințu părăsind terenul accidentat. În locul lui a intrat Buga și Oprea a fost retras fundaș central. După zece minute mai liniștite, Filiași a deschis scorul la prima șansă importantă a reprizei, o acțiune croită în flancul nostru stâng și finalizată din careul mic, fără șanse pentru Mosoarcă (min. 55). La scurt timp am fost forțați să mai efectuăm o modificare, Ochea, accidentat după o intrare dură în finalul primei reprize, fiind înlocuit cu mai tânărul Mitre (min. 59).

Dubla ocazie a lui Podină, două șuturi din interiorul careului, blocate, a prefigurat golul egalizator: Sporin a bătut un aut către Buga, a reprimit mingea de la acesta și a trimis o centrare excelentă în centrul careului, de unde Velcotă a redirecționat balonul în plasă cu o lovitură de cap (min. 65). Meciul a devenit mai greu pentru alb-violeți după ce Oprea a văzut roșu direct pentru un fault la mijlocul terenului (min. 67), dar în economia jocului omul în minus nu a fost evident. Din păcate, am cedat din nou la o fază fixă, un corner bătut în zona careului mic, de unde nu am reușit să scoatem mingea…decât din plasa porții (min. 83). Ambele goluri ale oaspeților au fost semnate de Ghighilicea. Deși am căutat să egalăm, fiind aproape prin Iseini și Velcotă, meciul s-a încheiat cu scorul de 1-2.

La finalul meciului, Pavel Velcotă a declarat: „Am jucat cu o echipă echilibrată din toate punctele de vedere, am schimbat atitudinea. Am căutat în primele douăzeci de minute să rupem jocul adversarilor și am reușit să facem asta, deși nu chiar la nivelul la care am cerut-o, mi-aș fi dorit să ținem mai mult de minge. Din punct de vedere al rezultatului nu putem fi mulțumiți, dar echipa a jucat bine, deci consider că suntem pe un trend ascendent.”

Poli: Mosoarcă – Sporin, Cochințu (46 Buga), Podină, Popa (77 Românu) – Ochea (59 Mitre), Oprea, Chiriac, Iseini – Pădurariu (62 Daminescu) – Velcotă

Arbitri: Nicolae Dragoş Lunca – George Suciu şi Robert Mereş (toţi trei din Cluj Napoca)
Observatori: Eduard Dumitrescu (Piteşti), Emanoil Popescu (Târgu Jiu)

Share Now

Related Post