Poli Timișoara – Avântul Periam 7:0 (4:0)

Șapte goluri înscrise de alb-violeți pentru a șaptea victorie consecutivă – și ocuparea, cel puțin până mâine, a primului loc în clasament.

N-a fost însă un meci care anunța, la debut, scorul fluviu care avea să se consemneze. Mai mult, calculele antrenorului nostru au fost date peste cap când la încălzire portarul Popeț și-a rupt degetul. Fiind U19, înlocuirea sa cu Toma a forțat încă o schimbare în echipa, Toboșaru luând locul lui Peter. Așa se face că primele zece minute au fost echilibrate, fără ocazii pentru vreuna dintre formații.

După primul gol, venit la prima șansă a băieților noștri (centrare Călin, gol Matiș cu capul), jocul a curs însă într-o singură direcție (min. 13). La jumătatea reprizei Călin a avut șansa golului la o liberă din buza careului, portarul a respins, dar în continuarea fazei Hecsko a pătruns în careu pe lângă linia de fund și l-a servit ideal pe Bilia în careul mic, acesta semnând încă o reușită pentru alb-violeți (min. 26). După o minge trimisă în plasa laterală, Matiș avea să-și dubleze conturile pentru ziua de azi – dar la capătul unei alte acțiuni prelungite de atac. A fost întâi centrarea lui Toboșaru trimisă puțin pe lângă de Matiș, apoi am recuperat din degajare, Călin a tras tare de la 25 de metri, portarul a respins cu greu, mingea a căzut pe bară și Matiș a sărit să o împingă în poartă (min. 38). S-a făcut 4-0 în prelungirile reprizei, tot Toboșaru, deschis foarte bine de Mitre, cu serviciul pentru Hecsko, care a tras tare și pe jos, învingându-l din nou pe portarul advers.

Lucrurile au continuat în același ritm la reluare, cu ocazii bune pentru Călin, Hecsko și Matiș în primele zece minute ale reprizei. Pentru prima oară a fost întrebuințat însă și Toma, care a intervenit bine la un șut centrare din liberă (min. 49), cât și la o contră supranumerică a oaspeților (min. 52). O intervenție târzie a tânărului Vidican asupra lui Matiș s-a soldat cu penalty, pe care același Matiș l-a transformat, semnând astfel tripla (min. 61). Iar după ce șutul lui Peter a fost scos de sub bară (min. 65), am avut parte de cel mai frumos gol al meciului, semnat de Călin cu un șut la vinclu din marginea careului (min. 68). Partida s-a liniștit puțin odată cu efectuarea mai multor schimbări de ambele părți, cu ocazii mai mari consemnate doar în ultimele zece minute. Periamul a fost aproape să înscrie golul de onoare, dar bara s-a opus (min. 84), iar după ce Matiș a ratat în două rânduri să semneze cvadrupla (min. 85), Hecsko n-a iertat cu un șut în diagonală din marginea careului, bifând dubla (min. 85). Și așa s-a încheiat.

Poli: Toma – Dincă (46, Salhi), Plută, Bilia, Rosenblum (76, Popa)) – Sporin (71, Stoia), Hecsko – Toboșaru (71, Românu), Mitre (63, Peter), Călin – Matiș

Avântul: Ciui – Vidican, Bobu, Găvruță (58, Olteanu), Artimon, Dobie (82, Laza), Muscă (44, V. Toma), Mînecan, Mager (82, Tașcă), Stănilă (58, Tismonar), Gălățan

Antrenorul lui Poli și sărbătoritul zilei, Silviu Bălace, zâmbea la finalul meciului: „Sunt foarte mulțumit de jocul arătat, atitudinea a fost cheia, atât azi, cât și la celelate victorii. Le-am spus că intrăm să ne simțim bine pe teren, dar trebuie să facem diferența într-un anume mod, să fim primii la minge, să nu lăsăm garda jos. Sunt mulțumit că deși aveam un avantaj mare la finalul primei reprize, am tratat jocul serios, concentrați până la final, într-un mod total profesionist”.

A fost cea mai mare victorie a alb-violeților din ultimii opt ani, care au bătut și recordul anterior de șase victorii consecutive obținut de Dan Alexa în sezonul 2014/2015. „Probabil că am doborât mai multe recorduri, dar pentru asta sunt recordurile, să fie doborâte. Mă bucur că l-am realizat noi, că noi am fost actorii principal. Le-am tot spus băieților, am tot respectul pentru ei, pentru ceea ce au reușit să facă în condițiile date, mă bucur enorm de mult. Am atins obiectivul pe care ni l-am propus în campionatul de toamnă prin această clasare pe podium. Am reușit să-i capacitez, să demonstreze că sunt buni, că au calitate, așa cum am știut mereu că este cazul”, a punctat Bălace.

Antrenorul a ținut să mulțumească celor care i-au urat „la mulți ani” de ziua lui și a completat că la 42 de ani „mă simt bine, îmi doresc să fiu sănătos, și eu, și cei de lângă mine, să am putere de muncă și să-mi îndeplinesc visele pe care le am, prin ambiția și gândirea pozitivă care mă caracterizează”. 

Share Now

Related Post