Poli Timișoara – Crișul Chișineu Criș 0:2 (0:1)

Alb-violeții au înclinat steagul în fața adversarilor din județul Arad, la capătul unui meci cu o intensitate foarte bună pe alocuri, în care ne-au lipsit însă marile șanse de poartă.

Dacă cu Cermei și Periam am beneficiat de multe ocazii, fără a presta un joc convingător, în etapa secundă a sezonului am avut un joc cu consistență. Ne-au pedepsit însă cei de la Crișul, care au avut acel plus de maturitate și de inspirație în fața porții. Debutul de meci a fost foarte disputat, cu o serie de încercări la poartă de ambele părți, Mitre, Rosenblum și Călin încercând poarta adversarilor, mingi prinse sau respinse de portar. După primul sfert de oră, partida s-a disputat mai mult în zona mediană, animându-se după ce am trecut de pragul minutului 30. Budur a încercat atunci un șut din marginea careului, pe care n-a reușit să-l cadreze, după care Matiș a preferat o finalizare din unghi greu, în locul unei pase în spate, la capătul unei contre bune – cu aceeași soartă. Oaspeții au reușit deschiderea scorului cu un atac frumos, schimb rapid de pase, care l-a lăsat liber pe Teședan în zonă centrală, acesta învingându-l pe Popeț (min. 38).

Băieții au ieșit montați de la cabine și au pus presiune la reluarea mitanului secund. În preajma careului advers, însă, ne-a lipsit ultima pasă, Daminescu (min. 54) și Matiș (min. 58) semnând semi-ocaziile noastre. Crișul aștepta șansa unei contre și să profite de spațiile din apărarea noastră, iar Popeț a fost pus la încercare de Sulea de la 20 de metri, șut respins în lateral de tânărul portar (min. 53). Golul desprinderii a venit după un atac pozițional, finalizat cu o centrare la bara a doua, unde Sulea a rămas liber și a înscris din apropiere (min. 72). N-am reușit să ne mobilizăm pentru ultimul sfert de oră, singurele ocazii venind la șuturi de la distanță, niciunul nereușind să prindă cadrul porții.

Înfrângerea cade greu echipei, așa cum a punctat la finalul partidei și antrenorul Silviu Bălace: „Dezamăgitor, frustrant, băieții au avut un pic alt ritm față de celelalte jocuri, o posesie mult mai bună. Ne apropiem de ceea ce le cer și ceea ce lucrăm la antrenament. Din păcate, de această dată ne-au lipsit ocaziile din primele două meciuri. Am încercat să finalizăm prin câteva șuturi de la distanță, nepunând presiune acolo în fața porții. Ne-am pus mari speranțe în acest meci, dar nu ne-a reușit. Trebuie să rămânem echilibrați, să îmbinăm ocaziile avute din primele meciuri cu un joc apropiat sau peste cel de azi. Când vom reuși asta, lucrurile vor merge mult mai bine”.

Primul unsprezece a avut și câteva surprize, cu Călin folosit în flancul stâng, Daminuță în spatele vârfului și nou-venitul Salhi titular lângă Mitre în linia de mijloc. „Sunt câțiva jucători pe care îi putem folosi pe mai multe posturi, ceea ce orice antrenor își dorește. Asta îmi permite să schimb și sistemul, am încercat s-o facem din mers azi în repriza secundă. Din păcate am fost surprinși pe o fază pe care nu am gestionat-o bine și cred că jucătorii și-au pierdut puțin speranța, deși am încercat să-i montez, să creadă până la ultimul fluier. Eu am încredere în continuare, împreună cu ei ne-am impus un obiectiv și credem în el. Nu vreau să detaliez, dar este un obiectiv îndrăzneț și facem tot ce putem să-l atingem”, a punctat antrenorul alb-violeților.

Poli: Popeț – Rosenblum (79, Dincă), Bilia, Hecsko, Sporin – Salhi (87, Chiriac), Mitre – Românu (46, Daminescu), Daminuță, M. Călin – Matiș (79, Ochea)

Crișul: Zamfir – Pătlăgică, Sabău, Al. Pavel, Suslak – Mihuța, Teședan, Clej (82, Ciornei) – Piț, Sulea (87, Lazăr), Budur (90, Haloș)

Share Now

Related Post

blog-grid

Situația la zi

blog-grid

Comunicat 17.05.2021