Poli Timișoara – Flacăra Horezu 2:0 (1:0)

După un debut dificil de campionat, a venit și prima victorie pentru alb-violeți, tocmai în disputa cu formația clasată pe locul secund în seria noastră!

Am avut parte de un meci echilibrat, în care jucătorii noștri s-au apărat mai bine ca în etapele anterioare și au punctat când a contat mai mult. Oaspeții, la care foștii noștri jucători Adi Popa și Mansour au fost titulari, și-au trecut în cont prima șansă, când lovitura de cap a lui „Mansi” a lovit bara (min. 13). Importantă a fost și intervenția la sacrificiu a lui Dincă, acesta blocând un șut din interiorul careului (min. 25). Echipa noastră n-a avut multe ocazii în primele treizeci de minute, doar Velcotă încercând de două ori poarta din afară careului, fără să își cadreze șuturile.

A venit însă minutul 35, când alb-violeții au beneficiat de o fază prelungită de atac pornită din flancul stâng, prin Iseini, oaspeții au aglomerat propriul careu, dar la insistențele lui Iseini și Daminescu, am rămas prezenți și o degajare din careul mic a fost blocată de Iseini și mingea a luat direcția porții adverse, poposind, lângă bară, în plasă! Horezu a fost imediat aproape de egalare, Mosoarcă parând un șut din interiorul careului, dar am rezistat presiunii în minutele care au urmat și am intrat cu avantaj la pauză.

În repriza a doua, am încercat să gestionăm avantajul și să îi ținem pe adversari cât mai departe de poartă. Chiar și așa, aceștia au avut parte de câteva ocazii – un șut de la distanță, puțin pe lângă (min. 50), o lovitură de cap asemeni (min. 53), și o mare șansă a lui Adi Popa, șutul său fiind respins cu palma de Mosoarcă (min. 57). După primul sfert de oră am început și noi să ne creăm șanse și din nou am fost mai pragmatici. Ratarea lui Iseini a precedat desprinderea pe tabelă, tot el fiind implicat în prefigurarea golului doi, când mingea a ajuns la R. Popa, care i-a centrat-o ideal lui Ochea, proaspăt intrat, iar șutul puternic al acestuia a trecut printre picioarele portarului advers și a intrat în poartă (min. 67)!

Până la final am avut mai multe oportunități pentru a ne desprinde, dar Iseini a lovit o dată bara (min. 73) și o dată n-a reușit să-și cadreze finalizarea (min. 84), iar cele două șuturi din afara careului ale lui Velcotă au fost prinse de portarul advers (min. 75 și min. 90). Chiar dacă și oaspeții au lovit bara la o lovitură liberă, nimic nu avea să ne priveze de victorie!

Poli: Mosoarcă – Dincă, Oprea, Chiriac, R. Popa – Sporin, Dorobanțu – Românu (min. 64, Ochea), Velcotă, Iseini – Daminescu (min. 88, Pădurariu)

La cabine, Silviu Bălace era încă foarte concentrat, analizând cele petrecute pe teren: „Nici nu-mi găsesc cuvintele, a fost o victorie foarte dificilă, dar plăcută. Sper ca acesta să fie un punct de descătușare al copiilor, să își dea seama că atâta timp cât formează un grup unit, cât au atitudinea corectă, așa cum au avut-o la antrenamente, dar n-au reușit să o arate în meciuri, atunci de fiecare dată vor face un meci frumos, plăcut ochiului. Din păcate ne presează etapele, fiindcă trebuie să obținem punctele – tot timpul le aduc aminte, nu vreau punctul, vreau punctele. Astăzi fiecare și-a dat seama ce putem face împreună, i-am auzit în vestiar cum au reacționat – aceasta este atitudinea, aceasta este încrederea, aceasta este familia pe care o căutam. Nu sunt toate lucrurile puse la punct, dar ușor-ușor, prin bucuria rezultatelor, îi vom aduce pe toți acolo unde ni dorim.”

A fost, totodată, primul meci fără gol primit în acest sezon de Poli: „Este important, foarte important, că nu am primit gol din fază fixă, fiindcă 80% din goluri le primisem pe astfel de faze, ceea ce este incredibil. Asta mă bucură enorm, ne dă încredere, am lucrat lucrurile acestea la antrenamente, responsabilitate jucătorilor trebuie să fie la 100%.  Au avut și adversarii câteva șanse, a fost un meci deschis, plăcut ochiului, dar important pentru noi, ca antrenori, este că echipa nu a primit gol și, mai ales, că nu a primit gol din faze fixe.”

Share Now

Related Post