Poli Timișoara – Fortuna Becicherecu Mic 3:2 (2:1)

Pe un teren greu, băltind, și în fața unui adversar cu o bună dispoziție la efort, alb-violeții au reușit să obțină a doua victorie a acestui sezon.

Inițiativa a fost cu băieții noștri încă de la primul fluier, iar după două intervenții ale portarului advers, a venit și deschiderea scorului – corner bătut de Călin, Bilia a deviat spre poartă și mingea a depășit portarul (min. 6). Dominarea noastră a continuat, chiar dacă și oaspeții au avut o șansă destul de bună, la o recentrare după un corner, când niciun jucător n-a reușit să atingă mingea (min. 13). Puteam să ne desprindem la două mari ocazii, întâi o bară țintită de Călin după centrarea lui Dincă (min. 15), iar apoi, la alt corner, Salhi a fost complet liber în mijlocul careului, dar a ratat ținta cu capul (min. 19). Jocul s-a liniștit puțin, însă nimic nu anunța egalarea care a venit zece minute mai târziu, la o neînțelegere între D. Bălace și Popeț, minge de care a profitat tânărul Kuhn, acesta marcând cu poarta goala (min. 30). Același Kuhn a ratat de puțin ținta cu un șut în diagonală (min. 33), înainte ca alb-violeții să se reașeze și să revină în jumătatea adversă. Golul doi a căzut înainte de pauză și tot după un corner, la finalizare sosind de această dată Matiș, golgheterul echipei noastre (min. 37).

Meciul a fost tot mai afectat de starea terenului, cu puține șanse imediat după reluare. Prima ocazie a fost a Fortunei – și a adus golul, după o nouă neînțelegere în defensiva noastră, Velcan lobându-l pe Popeț pentru a egala la doi (min. 57). Din fericire, după o minge trimisă prin fața porții de Matiș, la care nimeni n-a ajuns s-o împingă în poartă (min. 63), am reușit să revenim în avantaj, și cu puțină șansă, căci centrarea lui Peter a prins o ușoară deviere, iar tânărul portar al oaspeților nu a judecat bine mingea și a rașchetat-o cu pumnul, ea intrând în plasă (min. 68). Jocul a fost încâlcit în ultimele douăzeci de minute, fără ocazii clare pentru vreuna dintre părți, până la eliminarea lui Salhi pentru cumul de cartonașe (min. 86). Fortuna a încercat să creeze pericol cu minge lungi și la faze fixe, dar cea mai bună șansă de gol a avut-o Peter, după o fază a lui Foldi, însă tânărul nostru mijlocaș a trimis peste din alergare (min. 90).

Victoria ne aduce alte trei puncte importante, într-o săptămână de foc pentru Poli. Vineri urmează alt meci acasă, cu Progresul Ezeriș, iar condițiile meteo se anunță a fi doar puțin mai bune până la sfârșitul săptămânii.

Antrenorul nostru, Silviu Bălace, a făcut o analiză a meciului de astăzi: „A fost un meci ciudat. Având în vedere condițiile, probabil că nici jucătorii nu s-au capacitat chiar la 100%, au luat adversarul puțin de sus, și marcând repede s-au relaxat prea mult. Am avut ocazii multe în prima repriză în care puteam rupe jocul, dar am stat rău pe faza de finalizare și ne-am făcut meciul greu. Iar cum fotbalul greșeală așteaptă, asta s-a întâmplat și am suferit ulterior. Adversarii au câștigat încredere, sunt copii tineri, caută să-și arate valoare, și joacă mult sufletul.

Până la urmă contează cele trei puncte, au fost și lucruri bune la jocul nostru, combinații care puteau fi finalizate cu gol. Trebuia să profităm mai mult de terenul ud, să cadrăm șuturi și să-l punem în dificultate pe portarul advers. Din păcate am pierdut și un jucător de calitate de la mijlocul terenului prin eliminarea lui Salhi, dar asta va fi o șansă pentru ceilalți din lot. Trăgând linia, trebuie felicitați băieții pentru efortul făcut, veneam după un meci greu, și indiferent impotriva cui joci, este competiție și se joacă pe puncte.

Acum importantă este refacerea. Și Progresul Ezeriș a avut meci de recuperat, pe un teren la fel de greu, deci lupta va fi egală din punct de vedere fizic. Trebuie să fim foarte concentrați”.

Poli: Popeț – D. Bălace (70, Daminescu), Bilia, Hecsko, Rosenblum – Salhi, Sporin – Dincă, Peter, Călin – Matiș (70, Foldi)

Fortuna: Toroc – Icma, Stemate, Eperieş, D. Bot – Gaşpar – Ehling, Periat, A. Prodana, Kuhn (80, Huminic)  – Velcan (60, Ursu)

Share Now

Related Post