Poli Timișoara – Gloria Lunca Teuz Cermei 2:1 (1:1)

Ca mai toate meciurile din acest sezon de Liga a 3-a, și acesta a fost unul disputat, în care echipa mai inspirată și cu mai multă energie a tranșat rezultatul în favoarea sa.

Jocul a început cu o mare șansă pentru alb-violeți, când Peter l-a găsit foarte bine pe Călin cu o centrare înaltă, însă lovitura acestuia de cap nu a avut forța necesară să-l învingă pe tânărul Deak (min. 3). Avea să fie însă doar una din puținele ocazii ale primei jumătăți de oră, dintr-o repriză disputată mai ales la mijlocul terenului. În minutul 21, David Bălace a călcat prost pe gazonul dificil și s-a accidentat la gleznă, fiind schimbat cu tânărul Foca. A durat câteva minute până la efectuarea înlocuirii, timp în care oaspeții au ajuns o dată periculos la poarta noastră. Și mai mare a fost șansa lui Călin, găsit central, la 18 metri, de Peter, însă mijlocașul nostru a căutat să-și așeze prea mult mingea și un adversar i-a blocat șutul (min. 24).

După ce, pe aceeași rută Peter-Călin, ultimul a trimis cu capul pe lângă la capătul unei centrări pe colțul lung (min. 28), oaspeții au deschis scorul la prima șansă de gol notabilă la poarta lui Toma: a fost o incursiune în flancul nostru drept după o recuperare la mijloc, mingea l-a găsit pe Bodri bine demarcat central, în 15 metri, iar șutul acestuia nu a iertat (min. 32). Putea să fie și mai rău pentru alb-violeți, care au scăpat la o dublă ocazie câteva minute mai târziu, întâi când Plută a scos de pe linia porții (min. 34), iar la cornerul care a urmat, Toma a fost atent și a scos mingea trimisă direct, sub bară (min. 35). Am revenit însă în joc în urma unui fault în careu asupra lui Călin, cu Matiș precis la transformarea penalty-ului (min. 38), iar în minutele de final ale reprizei am controlat jocul.

N-avea să fie o sarcină ușoară nici după pauză. Exceptând o fază frumoasă a lui Dincă, finalizată cu un șut, cu stângul, respins de portar (min. 49), alb-violeții au avut dificultăți în a se apropia de poarta adversă. Asta chiar și după ce Gloria a rămas în zece, eliminat fiind Denis Lazăr pentru proteste (min. 59). Au mai urmat câteva schimbări în echipa noastră, în speranța de a reenergiza echipa, și am avut o șansă de a prelua conducerea prin Salhi, al cărui șut din unghi a fost respins de portar cu piciorul (min. 71). În vreme ce oaspeții aveau să trimită până la final de două ori spre poarta noastră, șuturi puternice de la distanță, ambele puțin pe peste, același Deak și-a salvat echipa întâi când a deviat în bară șutul frumos al lui Daminuță de la 25 de metri, ca apoi să respingă în corner efortul lui Matiș (min. 77).

Tânărul portar avea să se accidenteze după un contact involuntar cu Matiș (min. 82), iar șansa a fost ulterior de partea noastră, după o contră purtată de Toboșaru și Matiș, primul reușind o cursă de 30 de metri, finalizată cu pasă către al doilea, care a trimis mingea în plasă (min. 89). Am controlat cu autoritate ultimele minute, asigurându-ne astfel alte trei puncte importante în clasament – care ne urcă pe podiumul seriei a 8-a.

La final de meci, antrenorul nostru principal, Silviu Bălace, era preocupat de starea fiului său, astfel că secundul Răzvan Ionilă ne-a prezentat concluziile partidei: „Îi felicit pe băieți, care au tras tare pentru această victorie, au crezut până în ultimul moment și au reușit să întoarcă rezultatul. A fost un meci foarte greu, chiar dacă venim după o serie de meciuri cu rezultate bune. Astăzi n-am reușit să facem un joc la fel de reușit ca cel de la Dumbrăvița, pe care îl consider aproape perfect, dar contează cele trei puncte bine-meritate pe care le-am obținut. Faptul că am avut o perioadă cu multe meciuri se resimte în continuare, acum a fost și terenul destul de greu, și probabil din aceste motive n-am mai avut chiar aceeași prospețime ca la meciul cu Dumbrăvița”.

Ionilă a ținut să puncteze și aportul tânărului Toboșaru, intrat de pe bancă și decisiv prin cursa și pasa de gol de la a doua reușită a lui Matiș: „Îl felicit pe Toboșaru, și eu și Silviu avem discuții în fiecare zi cu el, ne dorim să îl ducem pe un drum bun, să se concentreze zi de zi la antrenamente, și îi doresc s-o țină tot așa, să dea și goluri și să crească în joc. Atât el, cât și ceilalți jucători tineri, au calități pe care încercăm să îi ajutăm să le cizeleze, ca să o ajute cât mai mult pe Poli și să aibă cariere la un nivel cât mai înalt”.

Poli: Toma – D. Bălace (25, Foca), Bilia, Plută, Rosenblum – Sporin, Salhi – Dincă (60, Toboșaru), Călin (60, Mitre), Peter (70, Daminuță) – Matiș

Cermei: Deak (84, Cristea) – D. Filip, R. Iuga, Sabău, E. Pașcu – L. Bodri, D. Lazăr, Werner, Șimăndan – Ciubotariu, Koula (62, Salka)

Share Now

Related Post